Tort butoi cu crema de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort butoi cu crema de vanilie

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi (de sampanie)
  • pentru blat:
  • (blat de pandispan, asa cum stiti sa-l faceti voi, eu il fac asa)
  • 6 oua,
  • o cana zahar,
  • coaja de la o lamaie,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 1 cana si jumatate de faina, 2 plic de zahar vanilinat,
  • 2 linguri de ulei, un praf de sare.
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie,
  • 3 linguri de frisca, lapte si zahar atat cat cere instuctiunile de pe plicul de crema, daca preferati mai dulce, puteti adauga 1,2 linguri de zahar, dar fara a exagera,
  • pentru ornat:
  • 1 pac de frisca de 500ml ,
  • daca preferati fructe puteti adauga in compozitia cremei sau peste frisca atunci cand ornati.

Mod de preparare

Se prepara blatul de tort, pandispanul clasic, eu am batut albusurile cu zaharul tos si cu plicurile de zahar vanilinat, galbenusurile cu 2 linguri de ulei si un praf de sare.

Dupa ce s-au batut spuma albusurile ( sa fie spuma tare, groasa), se adauga si galbenusurile, faina si praful de copt.

Se pune aluatul in forma rotunda si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.

Cat sta blatul la cuptor putem prepara crema si frisca, la ambele urmarim si respectam instructiunile de pe plic, la crema de vanilie adaugam cele 3 linguri de frisca pentru intensificarea aromei si daca ne place mai dulce punem un pic mai mult zahar.

Crema si frisca se pun la frigider pana ce blatul de tort se va raci.

Eu il fac asa:

blat, crema, blat, frisca( si deasupra, dar si pe laturi),

Piscoturi numai pe laturi (nu se insiropeaza piscoturile, daca le insiropezi ele se vor rupe, nu vor sta in pozitie verticala),

ornamente, daca doriti, fructe, fulgi de ciocolata, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise