autor:

tatiana rob

» » Torturi

Tort butoi cu crema de vanilie

Autor: tatiana rob (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana rob (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2012

Ingrediente
1 pachet de piscoturi (de sampanie), pentru blat:, (blat de pandispan, asa cum stiti sa-l faceti voi, eu il fac asa), 6 oua,, o cana zahar,, coaja de la o lamaie,, 1 pliculet praf de copt,, 1 cana si jumatate de faina, 2 plic de zahar vanilinat,, 2 linguri de ulei, un praf de sare., pentru crema:, 1 plic crema de vanilie,, 3 linguri de frisca, lapte si zahar atat cat cere instuctiunile de pe plicul de crema, daca preferati mai dulce, puteti adauga 1,2 linguri de zahar, dar fara a exagera,, pentru ornat:, 1 pac de frisca de 500ml ,, daca preferati fructe puteti adauga in compozitia cremei sau peste frisca atunci cand ornati.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul de tort, pandispanul clasic, eu am batut albusurile cu zaharul tos si cu plicurile de zahar vanilinat, galbenusurile cu 2 linguri de ulei si un praf de sare.

Dupa ce s-au batut spuma albusurile ( sa fie spuma tare, groasa), se adauga si galbenusurile, faina si praful de copt.

Se pune aluatul in forma rotunda si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.

Cat sta blatul la cuptor putem prepara crema si frisca, la ambele urmarim si respectam instructiunile de pe plic, la crema de vanilie adaugam cele 3 linguri de frisca pentru intensificarea aromei si daca ne place mai dulce punem un pic mai mult zahar.

Crema si frisca se pun la frigider pana ce blatul de tort se va raci.

Eu il fac asa:

blat, crema, blat, frisca( si deasupra, dar si pe laturi),

Piscoturi numai pe laturi (nu se insiropeaza piscoturile, daca le insiropezi ele se vor rupe, nu vor sta in pozitie verticala),

ornamente, daca doriti, fructe, fulgi de ciocolata, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort butoi cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta Se pun merele

18 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi (de sampanie)
  • pentru blat:
  • (blat de pandispan
  • asa cum stiti sa-l faceti voi
  • eu il fac asa)
  • 6 oua,
  • o cana zahar,
  • coaja de la o lamaie,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 2 plic de zahar vanilinat,
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare.
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie,
  • 3 linguri de frisca
  • lapte si zahar atat cat cere instuctiunile de pe plicul de crema
  • daca preferati mai dulce
  • puteti adauga 1,2 linguri de zahar
  • dar fara a exagera,
  • pentru ornat:
  • 1 pac de frisca de 500ml ,
  • daca preferati fructe puteti adauga in compozitia cremei sau peste frisca atunci cand ornati.

Raporteaza reteta

Retete
de tatiana rob
Tort diplomat dietetic cu iaurt

Tort diplomat dietetic cu iaurt

Se amesteca iaurtul si frisca cu zaharul. Se adauga gelatina,vanilia,coaja si zeama de lamaie.

9 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tarta de visine cu budinca de vanilie

Tarta de visine cu budinca de vanilie

Se aseaza foaia de aluat de placinta in tava,deasupra ei se pune hartie de copt,si peste hartia de

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de iaurt si piersici