Tort butoi cu crema de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort butoi cu crema de vanilie

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi (de sampanie)
  • pentru blat:
  • (blat de pandispan, asa cum stiti sa-l faceti voi, eu il fac asa)
  • 6 oua,
  • o cana zahar,
  • coaja de la o lamaie,
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 1 cana si jumatate de faina, 2 plic de zahar vanilinat,
  • 2 linguri de ulei, un praf de sare.
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de vanilie,
  • 3 linguri de frisca, lapte si zahar atat cat cere instuctiunile de pe plicul de crema, daca preferati mai dulce, puteti adauga 1,2 linguri de zahar, dar fara a exagera,
  • pentru ornat:
  • 1 pac de frisca de 500ml ,
  • daca preferati fructe puteti adauga in compozitia cremei sau peste frisca atunci cand ornati.

Mod de preparare

Se prepara blatul de tort, pandispanul clasic, eu am batut albusurile cu zaharul tos si cu plicurile de zahar vanilinat, galbenusurile cu 2 linguri de ulei si un praf de sare.

Dupa ce s-au batut spuma albusurile ( sa fie spuma tare, groasa), se adauga si galbenusurile, faina si praful de copt.

Se pune aluatul in forma rotunda si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.

Cat sta blatul la cuptor putem prepara crema si frisca, la ambele urmarim si respectam instructiunile de pe plic, la crema de vanilie adaugam cele 3 linguri de frisca pentru intensificarea aromei si daca ne place mai dulce punem un pic mai mult zahar.

Crema si frisca se pun la frigider pana ce blatul de tort se va raci.

Eu il fac asa:

blat, crema, blat, frisca( si deasupra, dar si pe laturi),

Piscoturi numai pe laturi (nu se insiropeaza piscoturile, daca le insiropezi ele se vor rupe, nu vor sta in pozitie verticala),

ornamente, daca doriti, fructe, fulgi de ciocolata, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise