Se prepara blatul de tort, pandispanul clasic, eu am batut albusurile cu zaharul tos si cu plicurile de zahar vanilinat, galbenusurile cu 2 linguri de ulei si un praf de sare.
Dupa ce s-au batut spuma albusurile ( sa fie spuma tare, groasa), se adauga si galbenusurile, faina si praful de copt.
Se pune aluatul in forma rotunda si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.
Cat sta blatul la cuptor putem prepara crema si frisca, la ambele urmarim si respectam instructiunile de pe plic, la crema de vanilie adaugam cele 3 linguri de frisca pentru intensificarea aromei si daca ne place mai dulce punem un pic mai mult zahar.
Crema si frisca se pun la frigider pana ce blatul de tort se va raci.
Eu il fac asa:
blat, crema, blat, frisca( si deasupra, dar si pe laturi),
Piscoturi numai pe laturi (nu se insiropeaza piscoturile, daca le insiropezi ele se vor rupe, nu vor sta in pozitie verticala),
ornamente, daca doriti, fructe, fulgi de ciocolata, etc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii