autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort camasa

Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
Blat : 8 oua, 8 lg zahar, 8 lg faina, 2 lg ulei, 1 plic praf de copt, Crema: 400 gr frisca lichida, 400 gr ciocolata amaruie, Pasta de zahar, 450 gr zahar pudra, 30 ml apa, , 5 gr gelatina, 50 gr miere sau energizant

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat: Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca cele 2 compozitii si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace iar cand este rece se taie pe 3 nivele si se insiropeaza putin cu sirop format din apa, zahar si esenta de rom

Crema: Se topesc impreuna si se pune la rece peste noapte. Cand s-a racit se bate bine cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa.



Pasta de zahar: Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva, nu trebuie sa fiarba si se adauga mierea. Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar daca e prea tare se adauga apa. Ca sa-l intindeti bine inmuiati mainile in ulei.



Dupa ce am insiropat foile de tort punem crema in interior, ultima foaie o ungem cu putina crema. Apoi lucram pasta de zahar, intindem o foaie cu care acoperim tortul iar din restul ramas decupam si facem guler, cravata, buzunar.



Am facut acest tort pentru sotul meu la implinirea celor 36 de ani, toti invitatii au fost foarte incantati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort camasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Camasa Liviu

Tort Camasa Liviu

Preparare: Se prepara crema caramel astfel: se pune intr-un vas de plastic 1 pahar cu lapte ,

8 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tort camasa

Tort camasa

Mod de preparare blat: Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt

7 voturi    10 comentarii
12h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    manolecarmen (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Tatiana a fost foarte gustos, incearca-l cu incredere!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat : 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 2 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Crema: 400 gr frisca lichida
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • Pasta de zahar
  • 450 gr zahar pudra
  • 30 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr miere sau energizant

Raporteaza reteta

Retete
de manolecarmen
PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia

139 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Barbies

Tort Barbies

Se separa oualele, se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de vara!

Tort de vara!

Blat: Se separa oualele,se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi

manolecarmen (Chef de cuisine)

Tatiana a fost foarte gustos, incearca-l cu incredere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Dark Extreme