Se pun migdalele intr-o tigaie si se rumenesc fara grasime. Ciocolata, rupta bucatele, se topeste intr-o craticioara, pe baie de apa.
Se freaca bine untul, zaharul si un varf de cutit de sare si se incorporeaza cate-un galbenus, apoi migdalele prajite, ciocolata topita si la urma de tot albusurile batute spuma si coaja de lamaie.
Se toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma (diametrul de 26 cm) unsa si se niveleaza. Se baga in cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 45 de minute.
Se scoate tortul din cuptor, se taie felii si se serveste caldut sau rece, presarat cu zahar pudra si - dupa gust - cu un sos de vanilie sau cu frisca batuta si fructe proaspete de padure.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii