autor:

FlorentinaG

» » Torturi

Tort Capuccino

Autor: FlorentinaG (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FlorentinaG (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
300 grame piscoturi, 200 grame unt, 200 grame ciocolata de menaj rasa, 3 pliculete praf de capuccino, 2 pliculete cafea solubila, 700 grame crema de branza de vaci, 200 grame smantana groasa, 100 grame zahar, 2 pachetele de gelatina alimentara, 150 ml. apa, 500 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se pune untul la topit pe baie de aburi, adaugandu-se 100 grame de ciocolata rasa si piscoturile sfaramate in prealabil cu un robot sau date prin masina de tocat si se mesteca bine. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort cu fundul detasabil, in care s-a pus folie de plastic putin umezita, presandu-se cu o paleta uniform de jur imprejurul sau.
Crema:
Se dizolva gelatina si zaharul pe baie de aburi in 150 ml. apa. Se amesteca crema de branza, smantana, pliculetele de capuccino, 50 de grame de ciocolata rasa si geletina dizolvata, pana se obtine o crema omogena.
Montaj si ornare:
Se pune crema peste blat si se da la frigider pentru cel putin 5 ore.
Se transfera tortul pe un platou si se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta impreuna cu cele 2 pliculete de cafea solubila.Se presara in ploaie restul de ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Capuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu capsune

Tort de ciocolata cu capsune

Pandispanul de prepara in mod obisnuit: albusurile batute spuma, galbenusuri frecate cu zahar, cele

9 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e bun!Interesant blatul.

Dificultate

Medie

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 grame piscoturi
  • 200 grame unt
  • 200 grame ciocolata de menaj rasa
  • 3 pliculete praf de capuccino
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 700 grame crema de branza de vaci
  • 200 grame smantana groasa
  • 100 grame zahar
  • 2 pachetele de gelatina alimentara
  • 150 ml. apa
  • 500 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e bun!Interesant blatul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata