Ingrediente
300 grame piscoturi, 200 grame unt, 200 grame ciocolata de menaj rasa, 3 pliculete praf de capuccino, 2 pliculete cafea solubila, 700 grame crema de branza de vaci, 200 grame smantana groasa, 100 grame zahar, 2 pachetele de gelatina alimentara, 150 ml. apa, 500 ml frisca lichida
Dificultate: Medie | Timp: 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Se pune untul la topit pe baie de aburi, adaugandu-se 100 grame de ciocolata rasa si piscoturile sfaramate in prealabil cu un robot sau date prin masina de tocat si se mesteca bine. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort cu fundul detasabil, in care s-a pus folie de plastic putin umezita, presandu-se cu o paleta uniform de jur imprejurul sau.
Crema:
Se dizolva gelatina si zaharul pe baie de aburi in 150 ml. apa. Se amesteca crema de branza, smantana, pliculetele de capuccino, 50 de grame de ciocolata rasa si geletina dizolvata, pana se obtine o crema omogena.
Montaj si ornare:
Se pune crema peste blat si se da la frigider pentru cel putin 5 ore.
Se transfera tortul pe un platou si se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta impreuna cu cele 2 pliculete de cafea solubila.Se presara in ploaie restul de ciocolata rasa.