autor:

FlorentinaG

» » Torturi

Tort Capuccino

Autor: FlorentinaG (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FlorentinaG (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
300 grame piscoturi, 200 grame unt, 200 grame ciocolata de menaj rasa, 3 pliculete praf de capuccino, 2 pliculete cafea solubila, 700 grame crema de branza de vaci, 200 grame smantana groasa, 100 grame zahar, 2 pachetele de gelatina alimentara, 150 ml. apa, 500 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se pune untul la topit pe baie de aburi, adaugandu-se 100 grame de ciocolata rasa si piscoturile sfaramate in prealabil cu un robot sau date prin masina de tocat si se mesteca bine. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort cu fundul detasabil, in care s-a pus folie de plastic putin umezita, presandu-se cu o paleta uniform de jur imprejurul sau.
Crema:
Se dizolva gelatina si zaharul pe baie de aburi in 150 ml. apa. Se amesteca crema de branza, smantana, pliculetele de capuccino, 50 de grame de ciocolata rasa si geletina dizolvata, pana se obtine o crema omogena.
Montaj si ornare:
Se pune crema peste blat si se da la frigider pentru cel putin 5 ore.
Se transfera tortul pe un platou si se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta impreuna cu cele 2 pliculete de cafea solubila.Se presara in ploaie restul de ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Capuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
TORT CU MERE

TORT CU MERE

Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e bun!Interesant blatul.

Dificultate

Medie

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 grame piscoturi
  • 200 grame unt
  • 200 grame ciocolata de menaj rasa
  • 3 pliculete praf de capuccino
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 700 grame crema de branza de vaci
  • 200 grame smantana groasa
  • 100 grame zahar
  • 2 pachetele de gelatina alimentara
  • 150 ml. apa
  • 500 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e bun!Interesant blatul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort pentru Craciun