autor:

FlorentinaG

» » Torturi

Tort Capuccino

Autor: FlorentinaG (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FlorentinaG (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
300 grame piscoturi, 200 grame unt, 200 grame ciocolata de menaj rasa, 3 pliculete praf de capuccino, 2 pliculete cafea solubila, 700 grame crema de branza de vaci, 200 grame smantana groasa, 100 grame zahar, 2 pachetele de gelatina alimentara, 150 ml. apa, 500 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se pune untul la topit pe baie de aburi, adaugandu-se 100 grame de ciocolata rasa si piscoturile sfaramate in prealabil cu un robot sau date prin masina de tocat si se mesteca bine. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort cu fundul detasabil, in care s-a pus folie de plastic putin umezita, presandu-se cu o paleta uniform de jur imprejurul sau.
Crema:
Se dizolva gelatina si zaharul pe baie de aburi in 150 ml. apa. Se amesteca crema de branza, smantana, pliculetele de capuccino, 50 de grame de ciocolata rasa si geletina dizolvata, pana se obtine o crema omogena.
Montaj si ornare:
Se pune crema peste blat si se da la frigider pentru cel putin 5 ore.
Se transfera tortul pe un platou si se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta impreuna cu cele 2 pliculete de cafea solubila.Se presara in ploaie restul de ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Capuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se

7 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca e bun!Interesant blatul.

Dificultate

Medie

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 grame piscoturi
  • 200 grame unt
  • 200 grame ciocolata de menaj rasa
  • 3 pliculete praf de capuccino
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 700 grame crema de branza de vaci
  • 200 grame smantana groasa
  • 100 grame zahar
  • 2 pachetele de gelatina alimentara
  • 150 ml. apa
  • 500 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cred ca e bun!Interesant blatul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere