autor:

vera

» » Torturi

Tort caramel

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2009

Ingrediente
10oua, 300g zahar, 500ml lapte, 3 linguri faina, 1 lingura cacao, 50ml esenta de rom, 50ml esenta de vanilie, 150-200 frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza intr-o cratita 200g zahar si se stinge cu esenta de rom;se tapeteaza peretii vasului cu caramel;
Separat se amesteca 6 oua cu 50g zahar,laptele caldut,vanilia;
Compozitia obtinuta se toarna in vasul tapetat cu zahar,se introduce la cuptor pt 30\'

Blatul:
50g zahar se amesteca cu 4 galbenusuri,se adauga albusurile batute spuma tare,faina amestecata cu cacao,se toarna peste compozitia de caramel coapta;
Se introduce la cuptor pt 30\',se scoate se raceste,se rastoarna cu atentie,pe un platou,se tine in frigider cam 2 ore ,se serveste cu frisca batuta deasupra;
Eu am cernut cacao deasupra;

OBS:reteta am preluat -o din enciclopedia dulciurilor,am testat-o in bucataria mea;
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort Alex 2- caramel

Tort Alex 2- caramel

Cana de zahar o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe

16 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine):

    Am facut si eu acest tort,ti-am zis ca nu pot sa ma abtin si a iesit asa delicios ca pana seara l-am dat gata!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Doina_Radu

    Doina_Radu (Maestru bucatar) , 24 octombrie 2016

    Fac si eu dar fara blat.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    flory,ma bucur mult ca ti-a placut!arata ft bine!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Foarte bun.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      e super delicios! Eu prepar praji cu crema caramel

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Hmm,ce bunatate si ce bine arata...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Imi place mult tortul tau!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Eu ii spun acestui tort de zahar ars, doar ca il las in vasul in care se coace pana a doua zi cand il rastorn.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      mama mia vera,cred ca este un deliciu si cu toate ca un membru al familiei mele este la dieta,nu pot sa ma abtin sa nu-l fac,bravissima!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Hmm ! cred ca este tare gustos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Felicitari, trebuie sa fie bun de tot.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Super prezentarea,cred ca este un deliciu.Felicitari.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      E super bun! Stiu ca si mama il facea. Trebuie sa incerc si eu sa-l fac deoarece imi amintesc ca avea un gust deosebit!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Ma inscriu la o portie.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Cred ca este foarte bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Arata foarte bine si cred ca este o nebunie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 10oua
  • 300g zahar
  • 500ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 50ml esenta de rom
  • 50ml esenta de vanilie
  • 150-200 frisca

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Doina_Radu (Maestru bucatar)

Fac si eu dar fara blat.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Musuroi cu banane