autor:

bubulina

» » Torturi

Tort caramel cu crema ganache

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2012

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 2 plicuri budinca de caramel, 100 gr.faina, 200 gr.zahar pudra, 1 plic praf de copt, 4 linguri apa rece, , Crema:, 500 ml.frisca lichida, 300 gr.ciocolata(eu am pus jumatate amaruie si jumatate cu lapte), 2 linguri zahar pudra, , Siropul :400 ml. apa, 150 gr. zahar, 2 plicuri cappuccino ciocolata, 1 fiola esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul:
Intr-un vas,batem albusurile spuma cu zaharul pudra si apa rece,dupa care adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si amestecam bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
Punem compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul incalzit cca.35-40 min.la 180 grade.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.

Crema ganache:
Se pune frisca la bain-marie impreuna cu ciocolata data pe razatoare.Dupa ce se raceste, crema se tine la frigider pana a doua zi,cand se bate cu mixerul pana obtinem consistenta necesara.

Siropul : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul se insiropeaza si se orneaza dupa imaginatie.
Este un tort delicios,fin,usor,nu este gretos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de Dragobete, inimioara

Tort de Dragobete, inimioara

Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful

7 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort cu nutella

Tort cu nutella

Untul moale il amestecam cu nutella;Unul cate unul adaugam ouale intregi mixand cu mixerul dupa fiecare

3 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2012

    Foarte bun; la fav!***** Mi-a recomandat Cami(ID Husni) acest tort si ma intreba cu ce se poate inlocuii budinca de caramel; eu am cumparat la Amman budinca de caramel la Safeway sau C-town sau Carrefour. O seara buna!

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 2 plicuri budinca de caramel
  • 100 gr.faina
  • 200 gr.zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri apa rece
  • Crema:
  • 500 ml.frisca lichida
  • 300 gr.ciocolata(eu am pus jumatate amaruie si jumatate cu lapte)
  • 2 linguri zahar pudra
  • Siropul :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino ciocolata
  • 1 fiola esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte bun; la fav!***** Mi-a recomandat Cami(ID Husni) acest tort si ma intreba cu ce se poate inlocuii budinca de caramel; eu am cumparat la Amman budinca de caramel la Safeway sau C-town sau Carrefour. O seara buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Luca