Blatul:
Intr-un vas,batem albusurile spuma cu zaharul pudra si apa rece,dupa care adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si amestecam bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
Punem compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul incalzit cca.35-40 min.la 180 grade.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.
Crema ganache:
Se pune frisca la bain-marie impreuna cu ciocolata data pe razatoare.Dupa ce se raceste, crema se tine la frigider pana a doua zi,cand se bate cu mixerul pana obtinem consistenta necesara.
Siropul : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul se insiropeaza si se orneaza dupa imaginatie.
Este un tort delicios,fin,usor,nu este gretos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii