Ingrediente
Blat:, 5 oua, 2 plicuri budinca de caramel, 100 gr.faina, 200 gr.zahar pudra, 1 plic praf de copt, 4 linguri apa rece, , Crema:, 500 ml.frisca lichida, 300 gr.ciocolata(eu am pus jumatate amaruie si jumatate cu lapte), 2 linguri zahar pudra, , Siropul :400 ml. apa, 150 gr. zahar, 2 plicuri cappuccino ciocolata, 1 fiola esenta rom
Dificultate: Medie | Timp: 2h 15 min
1 vot
Mod de preparare
Intr-un vas,batem albusurile spuma cu zaharul pudra si apa rece,dupa care adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si amestecam bine cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
Punem compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul incalzit cca.35-40 min.la 180 grade.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.
Crema ganache:
Se pune frisca la bain-marie impreuna cu ciocolata data pe razatoare.Dupa ce se raceste, crema se tine la frigider pana a doua zi,cand se bate cu mixerul pana obtinem consistenta necesara.
Siropul : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul se insiropeaza si se orneaza dupa imaginatie.
Este un tort delicios,fin,usor,nu este gretos.