autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort caramel cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt, 1 albus batut, , zeama de la 1/2 lamaie, , 6 mere, , 150 g zahar, , 2 lingurite faina, , 1 lingurita scortisoara, , 275 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se unge cu albusul batut blatul de tort pe jumatate copt.
Se pune zeama de lamaie intr-un castron, se adauga putina apa si se inmoaie in ea - pe ambele parti - merele curatate si taiate felii subtiri (ca sa nu-si schimbe culoarea).
Separat, se amesteca zaharul, faina si scortisoara, se dau prin ele feliile de mar scurse bine, se intind apoi, cu o lingura, peste blat si se coace tortul 20 de minute in cuptorul incins.
Se toarna frisca peste tort, se mai da 10 minute la cuptor sa se caramelizeze usor si se serveste cald, cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere in caramel cu scortisoara

Tort de mere in caramel cu scortisoara

Mai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mississippi mud pie

Mississippi mud pie

Asaaaa....pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie,

51 voturi    19 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

27 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt
  • 1 albus batut
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 6 mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 275 ml frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Barbies