autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort caramel cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt, 1 albus batut, , zeama de la 1/2 lamaie, , 6 mere, , 150 g zahar, , 2 lingurite faina, , 1 lingurita scortisoara, , 275 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se unge cu albusul batut blatul de tort pe jumatate copt.
Se pune zeama de lamaie intr-un castron, se adauga putina apa si se inmoaie in ea - pe ambele parti - merele curatate si taiate felii subtiri (ca sa nu-si schimbe culoarea).
Separat, se amesteca zaharul, faina si scortisoara, se dau prin ele feliile de mar scurse bine, se intind apoi, cu o lingura, peste blat si se coace tortul 20 de minute in cuptorul incins.
Se toarna frisca peste tort, se mai da 10 minute la cuptor sa se caramelizeze usor si se serveste cald, cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere in caramel cu scortisoara

Tort de mere in caramel cu scortisoara

Mai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

27 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt
  • 1 albus batut
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 6 mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 275 ml frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de banane