autor:

» » Torturi

Tort caramel cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt, 1 albus batut, , zeama de la 1/2 lamaie, , 6 mere, , 150 g zahar, , 2 lingurite faina, , 1 lingurita scortisoara, , 275 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se unge cu albusul batut blatul de tort pe jumatate copt.
Se pune zeama de lamaie intr-un castron, se adauga putina apa si se inmoaie in ea - pe ambele parti - merele curatate si taiate felii subtiri (ca sa nu-si schimbe culoarea).
Separat, se amesteca zaharul, faina si scortisoara, se dau prin ele feliile de mar scurse bine, se intind apoi, cu o lingura, peste blat si se coace tortul 20 de minute in cuptorul incins.
Se toarna frisca peste tort, se mai da 10 minute la cuptor sa se caramelizeze usor si se serveste cald, cu restul de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere in caramel cu scortisoara

Tort de mere in caramel cu scortisoara

Mai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

27 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt
  • 1 albus batut
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 6 mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 275 ml frisca.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tortulet aromat cu cirese si ricotta