Tort caramel

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pahar smintina
  • 125 g unt
  • vanilie
  • faina cit cuprinde. Crema: 150 g zahar ars
  • 1 pahar lapte
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie sau 1 paharel de rom
  • 150 g unt

Mod de preparare

Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi se imparte in noua bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu vergeaua, astfel incit sa se obtina foi rotunde de marimea formei de tort pentru 12 persoane. Se asaza pe rind foile in tava, se inteapa cu furculita si se coc una cite una. In acest timp se arde intr-o cratita mica 150 g zahar. Se pun pe foc intr-o cratita, laptele, 150 g zahar, vanila (romul) si untul, se adauga zaharul ars, se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Cu aceasta compozitie se ung opt foi. A noua foaie, neunsa, se sfarima marunt si se presara peste ultima foaie unsa. Acest tort se serveste a doua zi dupa ce a fost preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise