Tort Carnaval cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Carnaval cu crema caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 140 g unt – la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 3-4 linguri de lapte
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • Pentru crema:
  • 8 linguri zahar
  • 160 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 6 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul cate unul.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si il punema sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca avem 2 forme identice de blat impartim aluatul in jumatate si coacem cele doua blaturi in jur de 30 de minute (va recomand sa procedati astfel). Cand blatul este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Eu am lucrat cu 2 forme, asa ca nu a fost nevoie sa mai tai blatul in jumatate.

Cat timp se coace blatul tortului, noi pregatim crema: topim zaharul, pana devine lichid si auriu. Punem foile de gelatina la muiat. Turnam laptele fierbinte si lasam sa fiarba, avand grija sa amestecam pana se topeste zaharul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul. Le incorporam in siropul caramel fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Luam vasul de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in apa si mixam compozitia. Incorporam treptat frisca, apoi albusurile batute spuma. Crema o punem la frigider 2-3 ore inainte sa o folosim.

Ar fi bine sa lasam tortul macar 2 ore inainate sa il servim in frigider. Il ornam cu frisca si bomboane colorate, in ton cu carnavalul…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise