autor:

www.divainbucatarie.ro

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort Carnaval cu crema caramel

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 140 g unt – la temperatura camerei, 140 g zahar, 140 g faina, 2 oua, 1 lingura rasa praf de copt, 3-4 linguri de lapte, 1 lingurita esenta de portocale, , Pentru crema:, 8 linguri zahar, 160 ml lapte, 200 ml frisca, 3 oua, 1 lingura amidon, 6 g gelatina, , Pentru ornat:, 300 ml frisca, bomboane colorate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul cate unul.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si il punema sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca avem 2 forme identice de blat impartim aluatul in jumatate si coacem cele doua blaturi in jur de 30 de minute (va recomand sa procedati astfel). Cand blatul este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Eu am lucrat cu 2 forme, asa ca nu a fost nevoie sa mai tai blatul in jumatate.

Cat timp se coace blatul tortului, noi pregatim crema: topim zaharul, pana devine lichid si auriu. Punem foile de gelatina la muiat. Turnam laptele fierbinte si lasam sa fiarba, avand grija sa amestecam pana se topeste zaharul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul. Le incorporam in siropul caramel fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Luam vasul de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in apa si mixam compozitia. Incorporam treptat frisca, apoi albusurile batute spuma. Crema o punem la frigider 2-3 ore inainte sa o folosim.

Ar fi bine sa lasam tortul macar 2 ore inainate sa il servim in frigider. Il ornam cu frisca si bomboane colorate, in ton cu carnavalul…
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Carnaval cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Kinder

Prajitura Kinder

Pregatim foile: Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema

2 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Pentru aniversarea a 36 de ani de casnicie a parintilor nostri, am pregatit tortul nostru clasic

2 voturi    2 comentarii
2h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2011

    Va multumesc!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2011

    Mai sunt 3 luni dar ne pregãtim sã fim în formã:)) Aratã super:)

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

    Uitandu-te la acest tort "colorful" chiar ca-ti vine cheful de carnaval! :))

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 140 g unt – la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 3-4 linguri de lapte
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • Pentru crema:
  • 8 linguri zahar
  • 160 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 6 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca
  • bomboane colorate

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si crema