autor:

www.divainbucatarie.ro

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort Carnaval cu crema caramel

Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 140 g unt – la temperatura camerei, 140 g zahar, 140 g faina, 2 oua, 1 lingura rasa praf de copt, 3-4 linguri de lapte, 1 lingurita esenta de portocale, , Pentru crema:, 8 linguri zahar, 160 ml lapte, 200 ml frisca, 3 oua, 1 lingura amidon, 6 g gelatina, , Pentru ornat:, 300 ml frisca, bomboane colorate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul cate unul.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem 3 linguri de lapte, amestecam, apoi esenta de portocale si amestecam bine.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si il punema sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 40-45 minute (facem testul cu scobitoarea). Daca avem 2 forme identice de blat impartim aluatul in jumatate si coacem cele doua blaturi in jur de 30 de minute (va recomand sa procedati astfel). Cand blatul este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Eu am lucrat cu 2 forme, asa ca nu a fost nevoie sa mai tai blatul in jumatate.

Cat timp se coace blatul tortului, noi pregatim crema: topim zaharul, pana devine lichid si auriu. Punem foile de gelatina la muiat. Turnam laptele fierbinte si lasam sa fiarba, avand grija sa amestecam pana se topeste zaharul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul. Le incorporam in siropul caramel fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Luam vasul de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in apa si mixam compozitia. Incorporam treptat frisca, apoi albusurile batute spuma. Crema o punem la frigider 2-3 ore inainte sa o folosim.

Ar fi bine sa lasam tortul macar 2 ore inainate sa il servim in frigider. Il ornam cu frisca si bomboane colorate, in ton cu carnavalul…
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Carnaval cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fanta

Tort Fanta

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu Inka si mousse de fructe

Tort cu Inka si mousse de fructe

1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2011

    Va multumesc!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2011

    Mai sunt 3 luni dar ne pregãtim sã fim în formã:)) Aratã super:)

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2011

    Uitandu-te la acest tort "colorful" chiar ca-ti vine cheful de carnaval! :))

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 140 g unt – la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 3-4 linguri de lapte
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • Pentru crema:
  • 8 linguri zahar
  • 160 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 6 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 300 ml frisca
  • bomboane colorate

Raporteaza reteta

Retete
de www.divainbucatarie.ro
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem rondele de cca 1 cm grosime. Nu ii saram pentru a nu se

27 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive
Mancare de mazare cu curcan

Mancare de mazare cu curcan

Mazarea curatata si spalata o punem la fiert. In acest timp calim ceapa, apoi, adaugam legumele si

36 voturi    18 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpe de pui cu mustar si smantana

Pulpele de pui spalate si curatate le frecam cu mustar. Le asezonam cu sare si piper, apoi le punem

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Banana Roll Cake