autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Torturi

Tort ceas

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2010

Ingrediente
Blat:, 10 oua,, 10 linguri de zahar,, 8 linguri de faina,, 3 linguri nuca macinata,, un plic praf de copt., , Crema:, 4 oua,, 250 gr.zahar,, o lingura de faina,, 3 linguri ness,, un pachet de margarina.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se separa albusele de galbenuse. Albusurile se bat spuma apoi se adauga tot cate 2 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile apoi nuca, faina si praful de copt, se amesteca usor si se toarna in forma. Se da la copt cand e rece se taie in 3 felii. Pentru crema se bat ouale pe aburi cu zahar apoi se pune faina si cafeaua ness, cand compozitia s-a ingrosat se i-a de pe foc si se pune la racit. Margarina se freaca spuma si se adauga crema. Se insiropeaza blatul cu un sirop facut din apa si zahar si se intercaleaza blatul cu crema. Pentru ornamente am folosit biscuiti si ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ceas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Ceas de Revelion

Tort Ceas de Revelion

Se prepara cremele cu lapte rece si se pastreza la frigider pana ce preparam blatul.Crema de vanilie

18 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul

39 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Arata foarte bine!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Foarte frumos tortul tau ceas.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 3 linguri nuca macinata,
  • un plic praf de copt.
  • Crema:
  • 4 oua,
  • 250 gr.zahar,
  • o lingura de faina,
  • 3 linguri ness,
  • un pachet de margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Catalina (Chef de cuisine)

Arata foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Torta cu crema pentru festivitati