Se separa ouale si se bat spuma albusurile cu zaharul . Se amesteca galbenusurile amestecate cu sarea in spuma de albusuri, se adauga in ploaie faina in care este amestecat praful de copt, nucile,cacaua si se amesteca prin rasturnare. Se adauga uleiul rasturnand usor compozitia si se toarna totul intr-un vas cu diametrul de maxim 22 cm uns cu unt sau ulei si faina. Se introduce in cuptorul incins si in maxim 30 minute aveti un blat negru si pufos.
Intre timp crema va fi gata. Se va obtine prin frecarea untului cald(netopit) cu crema Finetti si esenta de rom.
Cand blatul se va raci se va taia in 4 felii subtiri cu un cutit foarte lat si bine ascutit. Feliile se insiropeaza cu un sirop rece obtinut prin fierberea a 200ml apa cu 100g zahar la care se adauga o esenta de rom la racire.Foile nu trebuie sa fie foarte insiropate dar nici uscate.
Se unge fiecare foaie cu crema. Se unge tot tortul cu crema ramasa si se glazureaza cu ciocolata calda si nuci prajite taiate mari si frisca.
Tortul se pastreaza la rece inainte de servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii