autor:

Fara foto

» » Torturi

tort ciocolata

Autor: mirela bentan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela bentan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2009

Ingrediente
aluat:6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 200g nuci taiate fin si prajite 4 linguri ulei 6 linguri cacao 1 praf de copt, 1/2 varf cutit sare, coacere: 30 minute la foc mijlociu, sirop: 200ml apa fiarta cu 100 g zahar, 1 esenta de rom, crema:200 grame unt 80% grasime, 200 gr nuci taiate si prajite, 1 cutie 200g Finetti cacao, esenta rom, glazura: crema, nuci, frisca, 200g ciocolata menaj topita cu 1 lingura de apa si 1 lingurita de unt.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale si se bat spuma albusurile cu zaharul . Se amesteca galbenusurile amestecate cu sarea in spuma de albusuri, se adauga in ploaie faina in care este amestecat praful de copt, nucile,cacaua si se amesteca prin rasturnare. Se adauga uleiul rasturnand usor compozitia si se toarna totul intr-un vas cu diametrul de maxim 22 cm uns cu unt sau ulei si faina. Se introduce in cuptorul incins si in maxim 30 minute aveti un blat negru si pufos.
Intre timp crema va fi gata. Se va obtine prin frecarea untului cald(netopit) cu crema Finetti si esenta de rom.

Cand blatul se va raci se va taia in 4 felii subtiri cu un cutit foarte lat si bine ascutit. Feliile se insiropeaza cu un sirop rece obtinut prin fierberea a 200ml apa cu 100g zahar la care se adauga o esenta de rom la racire.Foile nu trebuie sa fie foarte insiropate dar nici uscate.
Se unge fiecare foaie cu crema. Se unge tot tortul cu crema ramasa si se glazureaza cu ciocolata calda si nuci prajite taiate mari si frisca.
Tortul se pastreaza la rece inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort ciocolata cu crema de vanilie

Tort ciocolata cu crema de vanilie

Se amesteca untul cu zaharul pana cand devine o spuma, se inglobeaza pe rand oualele, apoi am adaugat

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu zmeura si ciocolata

Tort cu zmeura si ciocolata

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Arata bine si in mod sigur a fost la vremea lui a fost tare gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • aluat:6 oua 6 linguri zahar 4 linguri faina 200g nuci taiate fin si prajite 4 linguri ulei 6 linguri cacao 1 praf de copt
  • 1/2 varf cutit sare
  • coacere: 30 minute la foc mijlociu
  • sirop: 200ml apa fiarta cu 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • crema:200 grame unt 80% grasime
  • 200 gr nuci taiate si prajite
  • 1 cutie 200g Finetti cacao
  • esenta rom
  • glazura: crema
  • nuci
  • frisca
  • 200g ciocolata menaj topita cu 1 lingura de apa si 1 lingurita de unt.

Raporteaza reteta

Retete
de mirela bentan
tort de banane

tort de banane

Intr-un vas inalt de cca 10 cm se asaza piscoturile stropite cu lapte si rom, atat pe fundul vasului

0 voturi    1 comentariu
20 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata bine si in mod sigur a fost la vremea lui a fost tare gustos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata