tort ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
tort ciocolata

Ingrediente

  • aluat:6 oua; 6 linguri zahar; 4 linguri faina; 200g nuci taiate fin si prajite; 4 linguri ulei; 6 linguri cacao; 1 praf de copt, 1/2 varf cutit sare
  • coacere: 30 minute la foc mijlociu
  • sirop: 200ml apa fiarta cu 100 g zahar, 1 esenta de rom
  • crema:200 grame unt 80% grasime
  • 200 gr nuci taiate si prajite
  • 1 cutie 200g Finetti cacao
  • esenta rom
  • glazura: crema, nuci, frisca, 200g ciocolata menaj topita cu 1 lingura de apa si 1 lingurita de unt.

Mod de preparare

Se separa ouale si se bat spuma albusurile cu zaharul . Se amesteca galbenusurile amestecate cu sarea in spuma de albusuri, se adauga in ploaie faina in care este amestecat praful de copt, nucile,cacaua si se amesteca prin rasturnare. Se adauga uleiul rasturnand usor compozitia si se toarna totul intr-un vas cu diametrul de maxim 22 cm uns cu unt sau ulei si faina. Se introduce in cuptorul incins si in maxim 30 minute aveti un blat negru si pufos.

Intre timp crema va fi gata. Se va obtine prin frecarea untului cald(netopit) cu crema Finetti si esenta de rom.

Cand blatul se va raci se va taia in 4 felii subtiri cu un cutit foarte lat si bine ascutit. Feliile se insiropeaza cu un sirop rece obtinut prin fierberea a 200ml apa cu 100g zahar la care se adauga o esenta de rom la racire.Foile nu trebuie sa fie foarte insiropate dar nici uscate.

Se unge fiecare foaie cu crema. Se unge tot tortul cu crema ramasa si se glazureaza cu ciocolata calda si nuci prajite taiate mari si frisca.

Tortul se pastreaza la rece inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise