autor:

GABRIELA

» » Torturi

TORT CIOCOLATA

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
Blat, 4 oua, 125 g zahar pudra, 135 g faina, 80 g unt, 30 g cacao, sare., Crema:, 250 g ciocolata menaj, 40 g zahar pudra, 175 g unt, 4 galbenusuri, 4 linguri apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol se bat ouala cu zaharul pudra sis area. Se pune bolul in bain-marie si se bate compozitia bine cu ajutorul unui tel pana cand isi tripleaza volumul si are o consistenta cremoasa. Se retrage din bain- marie vasul si se adauga faina, cacao, untul topit, continuandu-se omogenizarea. Se pregateste o tava rotunda unsa cu unt (20g) si tapetata cu faina (10g), se toarna compozitia de blat, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la temperature medie, timp de 30 minute.

Crena:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu apa si se amesteca pana se formeaza o crema. Se retrage de pe foc, se incorporeaza cubuletele de unt. Dupa ce s-a racit putin se adauga galbenusurile si zaharul, amestecand pana se obtine o crema omogena. Se trece la realizarea tortuluu: peste blat se intinde crema de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete (smeura, afine) sau se lucreaza cu posul de patisserie un décor.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Deliciu de Ciocolata

Tort Deliciu de Ciocolata

1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea.

19 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
tort mousse de ciocolata

tort mousse de ciocolata

Din zahar se face un sirop gros (pe foc), se toarna peste galbenuse si se bat pana isi tripleaza

8 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 135 g faina
  • 80 g unt
  • 30 g cacao
  • sare.
  • Crema:
  • 250 g ciocolata menaj
  • 40 g zahar pudra
  • 175 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Barbie