autor:

GABRIELA

» » Torturi

TORT CIOCOLATA

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
Blat, 4 oua, 125 g zahar pudra, 135 g faina, 80 g unt, 30 g cacao, sare., Crema:, 250 g ciocolata menaj, 40 g zahar pudra, 175 g unt, 4 galbenusuri, 4 linguri apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol se bat ouala cu zaharul pudra sis area. Se pune bolul in bain-marie si se bate compozitia bine cu ajutorul unui tel pana cand isi tripleaza volumul si are o consistenta cremoasa. Se retrage din bain- marie vasul si se adauga faina, cacao, untul topit, continuandu-se omogenizarea. Se pregateste o tava rotunda unsa cu unt (20g) si tapetata cu faina (10g), se toarna compozitia de blat, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la temperature medie, timp de 30 minute.

Crena:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu apa si se amesteca pana se formeaza o crema. Se retrage de pe foc, se incorporeaza cubuletele de unt. Dupa ce s-a racit putin se adauga galbenusurile si zaharul, amestecand pana se obtine o crema omogena. Se trece la realizarea tortuluu: peste blat se intinde crema de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete (smeura, afine) sau se lucreaza cu posul de patisserie un décor.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spirala cu ciocolata

Tort spirala cu ciocolata

Blaturile de ciocolata Tapetam fundul tavii dreptunghiulare(21 x 31 cm.) cu hartie de copt si

13 voturi    9 comentarii
4h
Torturi
Tort cu frisca si ciocolata

Tort cu frisca si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate

16 voturi    6 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 135 g faina
  • 80 g unt
  • 30 g cacao
  • sare.
  • Crema:
  • 250 g ciocolata menaj
  • 40 g zahar pudra
  • 175 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu nutella