autor:

GABRIELA

» » Torturi

TORT CIOCOLATA

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
Blat, 4 oua, 125 g zahar pudra, 135 g faina, 80 g unt, 30 g cacao, sare., Crema:, 250 g ciocolata menaj, 40 g zahar pudra, 175 g unt, 4 galbenusuri, 4 linguri apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol se bat ouala cu zaharul pudra sis area. Se pune bolul in bain-marie si se bate compozitia bine cu ajutorul unui tel pana cand isi tripleaza volumul si are o consistenta cremoasa. Se retrage din bain- marie vasul si se adauga faina, cacao, untul topit, continuandu-se omogenizarea. Se pregateste o tava rotunda unsa cu unt (20g) si tapetata cu faina (10g), se toarna compozitia de blat, dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la temperature medie, timp de 30 minute.

Crena:
Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu apa si se amesteca pana se formeaza o crema. Se retrage de pe foc, se incorporeaza cubuletele de unt. Dupa ce s-a racit putin se adauga galbenusurile si zaharul, amestecand pana se obtine o crema omogena. Se trece la realizarea tortuluu: peste blat se intinde crema de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete (smeura, afine) sau se lucreaza cu posul de patisserie un décor.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu blat de caise

Tort de ciocolata cu blat de caise

Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau

29 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort cu ciocolata si cirese

Tort cu ciocolata si cirese

Pentru inceput se pun ciresile intr-un vas si se toarna peste ele visinata. Blat: Pe baie de abur

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 135 g faina
  • 80 g unt
  • 30 g cacao
  • sare.
  • Crema:
  • 250 g ciocolata menaj
  • 40 g zahar pudra
  • 175 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu