autor:

Carp Elena Loredana

» » Torturi

Tort ciocolata

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
Blat, 6 oua, 6 lg zahar, 5 lg faina, 1 lg cacao, esenta vanilie, , crema 1, 200gr ciocolata alba, 200ml frisca lichida, esenta vanilie, , crema 2, 200gr ciocolata neagra, 200gr frisca lichida, esenta rom, , sirop, 250gr zahar, 250 ml apa, esenta rom, , glazura, 200 gr ciocolata, 100 gr frisca lichida, 50 gr unt, , decor, trandafiri

Dificultate: Medie Timp: 5h

15 voturi

Mod de preparare

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus.Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac...eu am folosit trandafiri din lapte praf si miere de albine.
tortul obtinut a avut 1,5 kg.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de caramel cu ciocolata

Tort de caramel cu ciocolata

Aceasta reteta s-a lasat cam mult asteptata. Este tortul meu preferat, pentru ca imi place ciocolata

5 voturi    7 comentarii
20 min
Torturi
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blatul de ciocolata: Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand

56 voturi    13 comentarii
4h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Foarteeeeeee frumos, trandafirii minunati!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

    Super !

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Excelent!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Felicitari Lory, e deosebit tortul!

    • Fara foto

      Mihaela , 31 martie 2010

      Cred ca este delicios , si nu pare greu de facut ! Am sa-l incerc! Felicitari!!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Frumos si delicios!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Imi plac ornamentele tale.Poate ne explici si cum la faci.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Foarte reusit tortul,cred ca este un deliciu.Felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Felicitari pentru retete, imi plac mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

15 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 lg cacao
  • esenta vanilie
  • crema 1
  • 200gr ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • esenta vanilie
  • crema 2
  • 200gr ciocolata neagra
  • 200gr frisca lichida
  • esenta rom
  • sirop
  • 250gr zahar
  • 250 ml apa
  • esenta rom
  • glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • decor
  • trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarteeeeeee frumos, trandafirii minunati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu doua creme