Ingrediente
Blat, 6 oua, 6 lg zahar, 5 lg faina, 1 lg cacao, esenta vanilie, , crema 1, 200gr ciocolata alba, 200ml frisca lichida, esenta vanilie, , crema 2, 200gr ciocolata neagra, 200gr frisca lichida, esenta rom, , sirop, 250gr zahar, 250 ml apa, esenta rom, , glazura, 200 gr ciocolata, 100 gr frisca lichida, 50 gr unt, , decor, trandafiri
Dificultate: Medie | Timp: 5h
15 voturi
Mod de preparare
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac...eu am folosit trandafiri din lapte praf si miere de albine.
tortul obtinut a avut 1,5 kg.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
Felicitari Lory, e deosebit tortul!
Mihaela , 31 martie 2010
Cred ca este delicios , si nu pare greu de facut ! Am sa-l incerc! Felicitari!!!!
cristina i. (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009
Frumos si delicios!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009
Imi plac ornamentele tale.Poate ne explici si cum la faci.Felicitari.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009
Foarte reusit tortul,cred ca este un deliciu.Felicitari.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Felicitari pentru retete, imi plac mult!