autor:

zveni dana

» » Torturi

Tort ciocolata cu crema de vanilie

Autor: zveni dana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zveni dana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
250 g unt (moale nu topit), 250 g zahar ( tos), 4 oua,, 1 praf de copt, 1 tub vanilie, 200 g ciocolata negara 70 %, 200 g faina, si crema, 1 l lapte, 250 g zahar, 60 g amidon, 3 oua, 1 tub vanilie, 1/2 kg fructe de padure, lichior visine

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul pana cand devine o spuma, se inglobeaza pe rand oualele, apoi am adaugat incet si in etape ciocolata topita , odata cu vanilia (semintele curatate).

Am inceput sa pun faina cate putin si am amestecat sa nu faca cocoloase, la sfarst am adaugat praful de copt.

Se tapeteaza si de se imbraca in hartie de copt forma apoi se pune la copt 180 grade 35 min. (verifica cu scobitoarea cand s-a copt).

Cat timp sta la cuptor blatul am facut crema de vanilie.

Crema:

Se amesteca oualele cu zaharul si amidonul intr-un vas. Separat se incalzeste laptele, cand ajunge la firbere se ia de pe foc si se adauga cate putin peste oua, amestecand repede. La jumatatea cantitatii se poate pune tot laptele si apoi se da la foc. Amestecati avand grije sa nu se prinda. Se ingroase relativ repede.

Se da jos de pe foc si se raceste. Eu am acoperit cu o folie alimentara chiar pe crema pentru a nu face crusta.

Blatul rece (l-am tinut la frigider cam 4 ore) l-am taiat in 3 si l-am insiropat bine cu lichior de visine.

S-a montat blat crema fructe de padure, blat crema fructe, blat.

Am modelat pasta de zahar ( facuta cu o zi innainte) si am ornat tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Pentru torturile etajate se folosesc blaturi cu o consistenta dura,cel mai des intalnit fiind Madeira

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zveni Dana Mediator , 17 aprilie 2015

    Un tort care a avut succes (s-a terminat extrem de repede)

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt (moale nu topit)
  • 250 g zahar ( tos)
  • 4 oua,
  • 1 praf de copt
  • 1 tub vanilie
  • 200 g ciocolata negara 70 %
  • 200 g faina
  • si crema
  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 60 g amidon
  • 3 oua
  • 1 tub vanilie
  • 1/2 kg fructe de padure
  • lichior visine

Raporteaza reteta

Retete
de zveni dana
Inghetata sau shake din fructe si atat

Inghetata sau shake din fructe si atat

Se pun toate in bender si se maesteca pana devine o pasta. Se serveste cu o frunza de menta sau

1 vot    0 comentarii
5 min
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel