BLAT
Se folosesc 7 oua, se bat albusurile cu 2 de zahar apoi se adauga galbenusurile si puding instant de ciocolata se amesteca usor cu o paleta si se pune intr-o forma de tort care in prealabil a fost unsa cu unt sau este tapetata cu hirtie de pergament. Cuptorul trebuie sa fie incalzit de dinainte la temperatura de 180 sau pe 6. Se tine 25-30 minute la cuptor. Pe la jumatatea timpului se poate reduce temperatura la 4-5 =140-160 grade.
Crema vanilie
1 pahar lapte se amesteca cu puding vanilie instant si cu frisca lichida cu mixer. Se pune la frigider.
Crema ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas rezistent la foc se adauga apa (lapte) se tine pe foc pina se topeste ciocolata. (se poate face acelasi lucru la microwave timp de 1 minut) .Cind se raceste se adauga 2 lingurite de unt.
Se bat 2 albusuri dupa care se adauga 2 galbenusuri. Se toarna totul peste ciocolata rece si se amesteca usor. Crema se tine la frigider.
Cind blatul este rece se pune deasupra crema de vanilie, apoi crema de ciocolata (se poate orna ) si se pune la frigider de preferat pina a doua zi.
Se poate servi cu capsuni, cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii