autor:

susu

» » Torturi

Tort ciocolatos

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Tort ciocolatos, , Ingrediente pentru 10 persoane, Timp de preparare:60 minute, Complexitate:medie, , Ingrediente:, , Blat:, , 100 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 5 oua, un praf de sare, 100 g miez de nuca, 100 g faina, 1 plic praf de copt, 1/2 lingurita praf de cafea, 1 lingurita stafide negre, 1 lingurita stafide galbene, 1 lingura rom, 2 linguri cognac alexandrion, , , Crema ganache neagra:, , 300 g ciocolata amaruie, 200 ml smantana lichida, Cateva visine, Cateva bucatele de ciocolata taiate marunt, Esenta de rom, , Crema ganache alba:, , 300 g ciocolata alba primola sau heidi, 200 ml frisca lichida, Esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: Se macina nucile. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute.. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Pentru crema neagra: se pune frisca lichida pe foc mic intr-o cratita de Teflon pentru a nu se prinde si cand se incalzeste se adauga cele 300 g de ciocolata rupta in bucati mai mici si esenta de rom. Se amesteca in continuu pana se topeste ciocolata si ajunge la fierbere. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Cand este complet racita se pune la frigider pana a doua zi cand se va bate cu mixerul pana la intarire. Va iesi o crema foarte consistenta si tare daca se respecta pasii. Se adauga in crema bucatelele de ciocolata taiate si visinele. Crema alba se prepara in acelasi mod, se pune frisca, ciocolata si vanilia pe foc pana la omogenizare. Se bate crema a doua zi. Cine doreste poate insiropa blatul cu cafea sau cognac dar nu este cazul deoarece este destul de pufos datorita ciocolatei din compozitie. Se orneaza dupa preferinta. Este destula crema si eu am oprit o parte pentru imbracarea si decorarea tortului. Este un tort costisitor dar merita mai ales pentru iubitorii de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )

Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )

Asa ca dragilor preincalziti cuptorul la 180 grade. Asta asa ca de antrenament si va apucati serios

5 voturi    3 comentarii
55 min
Torturi
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Arata ft bine tortul tau,felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Foarte frumos prezentat si foarte aratos,sunt sigura caeste un deliciu.Felicitari,ai votul meu.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Va multumesc pentru aprecieri

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Cred ca este nemaipomenit acest tort.Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Nota 10 cu felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi place si cred ca e foarte gustos! Felicitari!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      apetisant l-am salvat si eu felicitari ai votul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Tort ciocolatos
  • Ingrediente pentru 10 persoane
  • Timp de preparare:60 minute
  • Complexitate:medie
  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita praf de cafea
  • 1 lingurita stafide negre
  • 1 lingurita stafide galbene
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri cognac alexandrion
  • Crema ganache neagra:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana lichida
  • Cateva visine
  • Cateva bucatele de ciocolata taiate marunt
  • Esenta de rom
  • Crema ganache alba:
  • 300 g ciocolata alba primola sau heidi
  • 200 ml frisca lichida
  • Esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

vera (Chef de cuisine)

Arata ft bine tortul tau,felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars