autor:

Nicoleta_Chivu

» » Torturi

Tort Clovn

Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2012

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 1 cana zahar tos, 1 cana faina, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 ceasca ulei, 3 linguri Nesquick, 1 plic zahar vanilat, , Crema:, 250 gr mascarpone, 2 galbenusuri, 100 gr zahar, 200 ml frisca vegetala, , Sirop:, 1 cana apa, 1/2 cana zahar tos, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: Batem spuma cele 5 albusuri pana ce obtinem o spuma ce nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat zaharul. Cand zaharul s-a topit complet, incepem sa adaugam cate un galbenus, mixand incontinuu. Amestecam faina cu praful de copt,sarea, zaharul vanilat si Nesquick-ul si le adaugam in ploaie peste compozitia din oua. La final, turnam usor uleiul mixand usor, iar compozitia rezultata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit. Lasam blatul la foc mic pentru aproximativ 50-60 de minute ( se face testul cu scobitoarea).

Pentru sirop: Punem zaharul impreuna cu zaharul vanilat intr-un vas si il caramelizam usor, incepem sa adaugam apa si amestecam incontinuu pana cand zaharul este complet topit, apoi adaugam esenta de vanilie. Luam siropul de pe foc si il lasam la racit.

Pentru crema: Frecam galbenusurile cu 50 gr de zahar pana cand observam ca se schimba culoarea si obtinem o crema usor albicioasa. Frisca o batem pana cand nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat restul zaharului. Adaugam frisca peste crema din oua, apoi adaugam mascarpone, amestecand usor de jos in sus pana cand obtinem o crema omogena. Bagam crema la frigider pana cand trecem la montajul tortului. Blatulul il taiem in 4-5 felii. Punem o prima felie pe un platou, o insiropam, adaugam crema si continuam tot asa pana la ultimul blat, avand grija sa ne ramana putina crema pentru a imbraca tot tortul.
La final imbracam tortul cu fondant sau martipan si decoram cu bombonele colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Clovn" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort Rusesc

Tort Rusesc

Se prepara blatul alb cu nuca.Se freaca bine cele 3 galbenusuri cu jumatate din cantiatea de zahar

6 voturi    6 comentarii
2h 45 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Chivu , 18 decembrie 2013

    Sunt o multime de prajituri care se fac cu ou crud... tiramisu de exemplu. Dar merita sa incerci si la bain marine. succes!

  • Fara foto

    Alina EM , 18 decembrie 2013

    eu as pune galbenusul cu zaharul la bel- marin, altfel cum ? il punem asa crud in prajitura?

  • Bianca_Neamu

    Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2013

    Il voi face de revelion cu siguranta...arata minunat!

    • Fara foto

      Adriana , 09 august 2013

      eu am facut in tava de 26 cm si a iesit super!!

    • Fara foto

      Ana-Maria , 28 iulie 2013

      Dupa cum arata, cred ca tava e de 24 de cm diamentru.. cel mult

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2013

      tava de cit?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Tare frumos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Foarte aspectuos si cu siguranta DELICIOS ! imi place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Ce bine arata!!!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Foarte frumos si sigur delicios....imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 ceasca ulei
  • 3 linguri Nesquick
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca vegetala
  • Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar tos
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta_Chivu
Cake Pops

Cake Pops

Biscuitii ii faramitam cu ajutorul robotului de bucatarie. Turnam peste firimituri iaurtul si amestecam

8 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

87 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata

Cupcake cu mousse de ciocolata

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Bianca_Neamu (Chef de cuisine)

Il voi face de revelion cu siguranta...arata minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca de cocos