autor:

Nicoleta_Chivu

» » Torturi

Tort Clovn

Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta_Chivu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2012

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 1 cana zahar tos, 1 cana faina, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 ceasca ulei, 3 linguri Nesquick, 1 plic zahar vanilat, , Crema:, 250 gr mascarpone, 2 galbenusuri, 100 gr zahar, 200 ml frisca vegetala, , Sirop:, 1 cana apa, 1/2 cana zahar tos, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: Batem spuma cele 5 albusuri pana ce obtinem o spuma ce nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat zaharul. Cand zaharul s-a topit complet, incepem sa adaugam cate un galbenus, mixand incontinuu. Amestecam faina cu praful de copt,sarea, zaharul vanilat si Nesquick-ul si le adaugam in ploaie peste compozitia din oua. La final, turnam usor uleiul mixand usor, iar compozitia rezultata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit. Lasam blatul la foc mic pentru aproximativ 50-60 de minute ( se face testul cu scobitoarea).

Pentru sirop: Punem zaharul impreuna cu zaharul vanilat intr-un vas si il caramelizam usor, incepem sa adaugam apa si amestecam incontinuu pana cand zaharul este complet topit, apoi adaugam esenta de vanilie. Luam siropul de pe foc si il lasam la racit.

Pentru crema: Frecam galbenusurile cu 50 gr de zahar pana cand observam ca se schimba culoarea si obtinem o crema usor albicioasa. Frisca o batem pana cand nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat restul zaharului. Adaugam frisca peste crema din oua, apoi adaugam mascarpone, amestecand usor de jos in sus pana cand obtinem o crema omogena. Bagam crema la frigider pana cand trecem la montajul tortului. Blatulul il taiem in 4-5 felii. Punem o prima felie pe un platou, o insiropam, adaugam crema si continuam tot asa pana la ultimul blat, avand grija sa ne ramana putina crema pentru a imbraca tot tortul.
La final imbracam tortul cu fondant sau martipan si decoram cu bombonele colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Clovn" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Nicoleta Chivu , 18 decembrie 2013

    Sunt o multime de prajituri care se fac cu ou crud... tiramisu de exemplu. Dar merita sa incerci si la bain marine. succes!

  • Alina EM , 18 decembrie 2013

    eu as pune galbenusul cu zaharul la bel- marin, altfel cum ? il punem asa crud in prajitura?

  • Bianca_Neamu

    Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2013

    Il voi face de revelion cu siguranta...arata minunat!

    • Adriana , 09 august 2013

      eu am facut in tava de 26 cm si a iesit super!!

    • Ana-Maria , 28 iulie 2013

      Dupa cum arata, cred ca tava e de 24 de cm diamentru.. cel mult

    • silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2013

      tava de cit?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Tare frumos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Foarte aspectuos si cu siguranta DELICIOS ! imi place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Ce bine arata!!!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Foarte frumos si sigur delicios....imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 ceasca ulei
  • 3 linguri Nesquick
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca vegetala
  • Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar tos
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta_Chivu
Cake Pops

Cake Pops

Biscuitii ii faramitam cu ajutorul robotului de bucatarie. Turnam peste firimituri iaurtul si amestecam

8 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

97 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata

Cupcake cu mousse de ciocolata

Pentru compozitia brioselor, amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate. Intr-un alt bol, batem

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Bianca_Neamu (Chef de cuisine)

Il voi face de revelion cu siguranta...arata minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere