Tort Clovn

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Clovn

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 ceasca ulei
  • 3 linguri Nesquick
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca vegetala
  • Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar tos
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat: Batem spuma cele 5 albusuri pana ce obtinem o spuma ce nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat zaharul. Cand zaharul s-a topit complet, incepem sa adaugam cate un galbenus, mixand incontinuu. Amestecam faina cu praful de copt,sarea, zaharul vanilat si Nesquick-ul si le adaugam in ploaie peste compozitia din oua. La final, turnam usor uleiul mixand usor, iar compozitia rezultata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit. Lasam blatul la foc mic pentru aproximativ 50-60 de minute ( se face testul cu scobitoarea).

Pentru sirop: Punem zaharul impreuna cu zaharul vanilat intr-un vas si il caramelizam usor, incepem sa adaugam apa si amestecam incontinuu pana cand zaharul este complet topit, apoi adaugam esenta de vanilie. Luam siropul de pe foc si il lasam la racit.

Pentru crema: Frecam galbenusurile cu 50 gr de zahar pana cand observam ca se schimba culoarea si obtinem o crema usor albicioasa. Frisca o batem pana cand nu se mai desprinde de pe fundul vasului, apoi adaugam treptat restul zaharului. Adaugam frisca peste crema din oua, apoi adaugam mascarpone, amestecand usor de jos in sus pana cand obtinem o crema omogena. Bagam crema la frigider pana cand trecem la montajul tortului. Blatulul il taiem in 4-5 felii. Punem o prima felie pe un platou, o insiropam, adaugam crema si continuam tot asa pana la ultimul blat, avand grija sa ne ramana putina crema pentru a imbraca tot tortul.

La final imbracam tortul cu fondant sau martipan si decoram cu bombonele colorate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise