FOILE - Se bat spumă tare 9 albuşe, se adaugă 9 linguri pline de zahăr praf,apoi după ce s-a bătut bine şi cu zahar şi acesta s-a dizolvat se adaugă 450 gr. nucă măcinată şi se amestecă uşor. Din această compoziţie se coc pe dosul tăvii bine unse 4 foi. Foile se coc auriu şi la foc iute, iar când trebuie intoarsă tava pentru a intoarce foaia in cuptur, se taie această foaie in uşa cuptorului (pe grătarul de la cutor), de-a lungul astfel incât din cele 4 foi să rezulte 8 foi lungi. Foile se pun separat (nu una peste alta) deoarece se lipesc.
CREMA - Se fierbe o cafea foarte concentrată in aşa fel să rezulte 4 linguri de lichid (cafea). Se amestecă 9 gălbenuşuri cu 9 linguri de zahăr praf şi se adaugă cele 4 linguri de cafea fierbinte, apoi se pune la foc pe baie de aburi. Se amestecă continuu, se bate cu telul până se ingroaşă. Când s-a ingroşat se ia de pe baia de aburi şi se amestecă până se răceşte, apoi se adaugă 200 gr. unt frecat spumos.
Se umplu foile cu crema şi se imbracă in cremă. Se poate decora şi cu frişcă.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii