FOILE - Se bat spumă tare 9 albuşe, se adaugă 9 linguri pline de zahăr praf,apoi după ce s-a bătut bine şi cu zahar şi acesta s-a dizolvat se adaugă 450 gr. nucă măcinată şi se amestecă uşor. Din această compoziţie se coc pe dosul tăvii bine unse 4 foi. Foile se coc auriu şi la foc iute, iar când trebuie intoarsă tava pentru a intoarce foaia in cuptur, se taie această foaie in uşa cuptorului (pe grătarul de la cutor), de-a lungul astfel incât din cele 4 foi să rezulte 8 foi lungi. Foile se pun separat (nu una peste alta) deoarece se lipesc.
CREMA - Se fierbe o cafea foarte concentrată in aşa fel să rezulte 4 linguri de lichid (cafea). Se amestecă 9 gălbenuşuri cu 9 linguri de zahăr praf şi se adaugă cele 4 linguri de cafea fierbinte, apoi se pune la foc pe baie de aburi. Se amestecă continuu, se bate cu telul până se ingroaşă. Când s-a ingroşat se ia de pe baia de aburi şi se amestecă până se răceşte, apoi se adaugă 200 gr. unt frecat spumos.
Se umplu foile cu crema şi se imbracă in cremă. Se poate decora şi cu frişcă.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii