autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT "CONGO"

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
9 ouă, 18 linguri pline de zahăr praf, 450 gr. nucă măcinată, 4 linguri cafea fierbinte naturală, 200 gr. unt frecat spumos, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

FOILE - Se bat spumă tare 9 albuşe, se adaugă 9 linguri pline de zahăr praf,apoi după ce s-a bătut bine şi cu zahar şi acesta s-a dizolvat se adaugă 450 gr. nucă măcinată şi se amestecă uşor. Din această compoziţie se coc pe dosul tăvii bine unse 4 foi. Foile se coc auriu şi la foc iute, iar când trebuie intoarsă tava pentru a intoarce foaia in cuptur, se taie această foaie in uşa cuptorului (pe grătarul de la cutor), de-a lungul astfel incât din cele 4 foi să rezulte 8 foi lungi. Foile se pun separat (nu una peste alta) deoarece se lipesc.
CREMA - Se fierbe o cafea foarte concentrată in aşa fel să rezulte 4 linguri de lichid (cafea). Se amestecă 9 gălbenuşuri cu 9 linguri de zahăr praf şi se adaugă cele 4 linguri de cafea fierbinte, apoi se pune la foc pe baie de aburi. Se amestecă continuu, se bate cu telul până se ingroaşă. Când s-a ingroşat se ia de pe baia de aburi şi se amestecă până se răceşte, apoi se adaugă 200 gr. unt frecat spumos.
Se umplu foile cu crema şi se imbracă in cremă. Se poate decora şi cu frişcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "CONGO"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Amandina

Amandina

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua. Dupa racire se insiropeaza apoi se

25 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun ouale in vasul de la robot impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si incepem sa mixam, adaugand

8 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Breaban , 22 decembrie 2013

    o reteta super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Interesant

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 18 linguri pline de zahăr praf
  • 450 gr. nucă măcinată
  • 4 linguri cafea fierbinte naturală
  • 200 gr. unt frecat spumos
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia