autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT "CONGO"

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
9 ouă, 18 linguri pline de zahăr praf, 450 gr. nucă măcinată, 4 linguri cafea fierbinte naturală, 200 gr. unt frecat spumos, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

FOILE - Se bat spumă tare 9 albuşe, se adaugă 9 linguri pline de zahăr praf,apoi după ce s-a bătut bine şi cu zahar şi acesta s-a dizolvat se adaugă 450 gr. nucă măcinată şi se amestecă uşor. Din această compoziţie se coc pe dosul tăvii bine unse 4 foi. Foile se coc auriu şi la foc iute, iar când trebuie intoarsă tava pentru a intoarce foaia in cuptur, se taie această foaie in uşa cuptorului (pe grătarul de la cutor), de-a lungul astfel incât din cele 4 foi să rezulte 8 foi lungi. Foile se pun separat (nu una peste alta) deoarece se lipesc.
CREMA - Se fierbe o cafea foarte concentrată in aşa fel să rezulte 4 linguri de lichid (cafea). Se amestecă 9 gălbenuşuri cu 9 linguri de zahăr praf şi se adaugă cele 4 linguri de cafea fierbinte, apoi se pune la foc pe baie de aburi. Se amestecă continuu, se bate cu telul până se ingroaşă. Când s-a ingroşat se ia de pe baia de aburi şi se amestecă până se răceşte, apoi se adaugă 200 gr. unt frecat spumos.
Se umplu foile cu crema şi se imbracă in cremă. Se poate decora şi cu frişcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "CONGO"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort aniversar

Tort aniversar

Se pun merele,curatate de coaja si seminte,la fiert cu zaharul, laptele si putina scortisoara.Intre

10 voturi    9 comentarii
3h 30 min
Torturi
TORT SPUMA DE LAMAIE

TORT SPUMA DE LAMAIE

Sirop:Zeama de la lamaie se pune pe foc cu 3 linguri zahar + 2 linguri apa pana se face un sirop. Blat:Untul

27 voturi    12 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Breaban , 22 decembrie 2013

    o reteta super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Interesant

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 18 linguri pline de zahăr praf
  • 450 gr. nucă măcinată
  • 4 linguri cafea fierbinte naturală
  • 200 gr. unt frecat spumos
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort cu crema de ciocolata si miere