autor:

» » Torturi

TORT "CONGO"

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
9 ouă, 18 linguri pline de zahăr praf, 450 gr. nucă măcinată, 4 linguri cafea fierbinte naturală, 200 gr. unt frecat spumos, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

FOILE - Se bat spumă tare 9 albuşe, se adaugă 9 linguri pline de zahăr praf,apoi după ce s-a bătut bine şi cu zahar şi acesta s-a dizolvat se adaugă 450 gr. nucă măcinată şi se amestecă uşor. Din această compoziţie se coc pe dosul tăvii bine unse 4 foi. Foile se coc auriu şi la foc iute, iar când trebuie intoarsă tava pentru a intoarce foaia in cuptur, se taie această foaie in uşa cuptorului (pe grătarul de la cutor), de-a lungul astfel incât din cele 4 foi să rezulte 8 foi lungi. Foile se pun separat (nu una peste alta) deoarece se lipesc.
CREMA - Se fierbe o cafea foarte concentrată in aşa fel să rezulte 4 linguri de lichid (cafea). Se amestecă 9 gălbenuşuri cu 9 linguri de zahăr praf şi se adaugă cele 4 linguri de cafea fierbinte, apoi se pune la foc pe baie de aburi. Se amestecă continuu, se bate cu telul până se ingroaşă. Când s-a ingroşat se ia de pe baia de aburi şi se amestecă până se răceşte, apoi se adaugă 200 gr. unt frecat spumos.
Se umplu foile cu crema şi se imbracă in cremă. Se poate decora şi cu frişcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "CONGO"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 3 comentarii

  • Rodica Breaban , 22 decembrie 2013

    o reteta super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Interesant

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 18 linguri pline de zahăr praf
  • 450 gr. nucă măcinată
  • 4 linguri cafea fierbinte naturală
  • 200 gr. unt frecat spumos
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de iaurt