autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT "CONGO"

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2008

Ingrediente
9 ouă, 18 linguri pline de zahăr praf, 450 gr. nucă măcinată, 4 linguri cafea fierbinte naturală, 200 gr. unt frecat spumos, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

FOILE - Se bat spumă tare 9 albuşe, se adaugă 9 linguri pline de zahăr praf,apoi după ce s-a bătut bine şi cu zahar şi acesta s-a dizolvat se adaugă 450 gr. nucă măcinată şi se amestecă uşor. Din această compoziţie se coc pe dosul tăvii bine unse 4 foi. Foile se coc auriu şi la foc iute, iar când trebuie intoarsă tava pentru a intoarce foaia in cuptur, se taie această foaie in uşa cuptorului (pe grătarul de la cutor), de-a lungul astfel incât din cele 4 foi să rezulte 8 foi lungi. Foile se pun separat (nu una peste alta) deoarece se lipesc.
CREMA - Se fierbe o cafea foarte concentrată in aşa fel să rezulte 4 linguri de lichid (cafea). Se amestecă 9 gălbenuşuri cu 9 linguri de zahăr praf şi se adaugă cele 4 linguri de cafea fierbinte, apoi se pune la foc pe baie de aburi. Se amestecă continuu, se bate cu telul până se ingroaşă. Când s-a ingroşat se ia de pe baia de aburi şi se amestecă până se răceşte, apoi se adaugă 200 gr. unt frecat spumos.
Se umplu foile cu crema şi se imbracă in cremă. Se poate decora şi cu frişcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "CONGO"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tortuletul meu de Paste

tortuletul meu de Paste

pregatim blatul astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam

0 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Tort Dana

Tort Dana

Bati ouale spuma cu zaharul, adaugi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand

9 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Breaban , 22 decembrie 2013

    o reteta super buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Interesant

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 18 linguri pline de zahăr praf
  • 450 gr. nucă măcinată
  • 4 linguri cafea fierbinte naturală
  • 200 gr. unt frecat spumos
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare interesant, compozitia foilor e asemanatoare cu aceea de la pricomigdale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu pireu de castane