autor:

Laura_Nechita

» » , Mancaruri pentru copii, Torturi

Tort copii

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
Pt. blat:, 7 oua, 7 lg zahar brut, 7 lg faina, 7 lg apa, 100 gr ciocolata, 2 lg cu varfa cacao neagra, , Pt. crema:, 300 ml smantana pt frisca, 3 lg zahar pudra vanilat, 250 ml lapte condensat, 250 gr mascarpone, 4 lg nuca cocos rasa, pt sirop, 400 ml apa, 3 lg cu miere, 1 lgta extract vanilie, , Pt. decor:, frisca, fondante, sirop ciocolata, bombonele colorate

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am mixat in continuare pana am incorporat tot zaharul. Branza mascarpone am desfacut-o cu laptele condensat, dupa care am incorporat-o lingura cu lingura in frisca proaspata. Am adaugat nuca de cocos si am amestecat bine. Am dat crema la frigider si m-am ocupat de blat.



Am pornit cuptorul. Intr-un castron am batut albusurile spuma cu cele 7 lg de apa, pana am obtinut o bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu ciocolata topita si cu cacaoa. Le-am incorporat in albusuri si am adaugat faina lingura cu lingura, amestecand usor. Am pregatit o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si am turnat compozitia. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute. Facem proba cu scobitoarea si daca e copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.



Siropul l-am pregatit punand la fiert apa. Dupa ce a fiert si s-a racit, cat sa fie numai un pic calduta, am adaugat mierea si extractul de vanilie. Am amestecat si am lasat sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in trei straturi egale. In aceeasi forma de copt, am pus primul strat de blat, am insiropat si am turnat jumatate din crema. Am adaugat al doilea strat de blat, am insiropat si am pus restul de crema si ultimul strat de blat insiropat.



Am dat la frigider pentru minim 5 ore. Am imbracat tortul in frisca proaspata, am ornat cu fondante si sirop de ciocolata, bombonele colorate. A iesit un tort vesel si gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort copii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu ananas

Tort diplomat cu ananas

In primul rand pregatim o crema de vanilie, punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul

34 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Carrot Cake cu fructe uscate

Carrot Cake cu fructe uscate

Mixam uleiul, ouale intregi, zaharul si zaharul cu scortisoara pana cand totul devine cremos. Adaugam

2 voturi    6 comentarii
120h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

    Multumesc mult pentru recomandare. Folosesc si pudra de roscove, dar nu intotdeauna! Nu este vorba de culoare neaparat, dar folosesc si cacaoa, are si ea rostul ei! O zi frumoasa!

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 31 mai 2014

    Draguta mea, de ce nu amesteci frisca in mascarpone? este mult mai simplu si se amesteca mult mai bine. Iar daca este tort pentru copii, ar fi bine sa nu aiba si cacao, eventual inlocuita cu o lingura de carob (praf de roscove) ca sa pacaleasca prin culoare, de altfel are si un gust bun si nimeni nu va sti ca nu este cacao. Pudra de roscove se pune jumatate din cantitatea de cacao recomandata in reteta.

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar brut
  • 7 lg faina
  • 7 lg apa
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lg cu varfa cacao neagra
  • Pt. crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 250 ml lapte condensat
  • 250 gr mascarpone
  • 4 lg nuca cocos rasa
  • pt sirop
  • 400 ml apa
  • 3 lg cu miere
  • 1 lgta extract vanilie
  • Pt. decor:
  • frisca
  • fondante
  • sirop ciocolata
  • bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Laura_Nechita

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru recomandare. Folosesc si pudra de roscove, dar nu intotdeauna! Nu este vorba de culoare neaparat, dar folosesc si cacaoa, are si ea rostul ei! O zi frumoasa!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Kinder Milch Schnitte