autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Torturi

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2015

Ingrediente
Blat: 10 oua, , 250 g de zahar,, 5 linguri de apa,, 2,5 linguri de ulei,, 320 g de faina,, 30 g de cacao, , , Mousse:, 1 kg de smantana lichida 32% grasime, , 250 ml lapte,, 20 g gelatina(2 plicuri hidratate in avans in apa rece), , 300 g de ciocolata cuvertura,, 340 g de bezea pregatita in avans, , Sirop: 150 g de zahar, 75 ml apa,

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos.

Se bate bine sa faca bezeaua moate(tare), dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul, apa si adaugam peste albusuri in bloc. Se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.

Cernem faina si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente. Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180 de grade aproximativ 35 de minute. Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt(elasticitate), daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se lasa la racit.

Pentru sirop, zaharul si apa se pun pe foc si se fierb pana rezulta un sirop de consistenta lichida la final luam de pe foc si adaugam esenta de rom(portocala/vanilie).

1. Batem frisca la robot
2. Punem laptele pe foc sa fiarba
3. Maruntim ciocolata si adaugam putin laptele fierbinte peste, aceasta se va topi. 4. Hidratam gelatina in apa rece.
5. Luam restul de lapte de pe foc, lasam sa se raceasca un pic, in el am adaugam ciocolata care s-a topit acum adaugam si gelatina hidratata, lasam sa se raceasca putin dupa care dam la frigider bolul.
6. Pregatim bezeaua, batem bine albusurile.
7. Topim zaharul in apa pe foc cel pentru sirop(apa doar cat sa acopere zaharul)
8. Adaugam siropul in bezea si continuam baterea la robot
9.Adaugam amestecul de ciocolata plus lapte in bezea si omogenizam
10. Am taiam 2 straturi din blatul de tort, acestea le-am pus in cerc si am pus in laterala plastic,(fasii pentru a nu se lipi de forma si de a inalta tortul) 11.Punem in interiorul cercului primul blat, peste care adaugam mouse
12. Punem visine peste
13. Iarasi crema un strat
14. Punem alt blat
15. Alt strat de crema si iar visine
16. Vom avea 2 blaturi si trei randuri de crema, la final vine mousse.
17. Nivelam frumos si dam tortul peste noapte la congelator sa se intareasca crema de mousse
18. A doua zi,pregatim martipanul cu care vom imbraca tortul, il intindem cu ajutorul rollerului dupa care il asezam peste tort si trecem la decorarea lui ca in imaginile alaturate, decoram cu floricele, trandafiri, fluturasi din martipan si bombonele argintii.

De asemeni putem desena pe petalele trandafirilor cu marker alimentar(se gaseste la Megaimage, de la Dr.Oetker si este comestibil).

Se da la frigider, se va taia cu cutitul inmuiat in apa fierbinte, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Iisus Hristos pe cruce

Tort Iisus Hristos pe cruce

1. Pentru aluat,se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina 2 tavi rotunzi,

17 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Tort cu piscoturi si bavareza de capsuni

Batem spuma albusurile. Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa, apoi adaugam

6 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 10 oua
  • 250 g de zahar,
  • 5 linguri de apa,
  • 2,5 linguri de ulei,
  • 320 g de faina,
  • 30 g de cacao
  • Mousse:
  • 1 kg de smantana lichida 32% grasime
  • 250 ml lapte,
  • 20 g gelatina(2 plicuri hidratate in avans in apa rece)
  • 300 g de ciocolata cuvertura,
  • 340 g de bezea pregatita in avans
  • Sirop: 150 g de zahar
  • 75 ml apa,

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Bradut de Craciun