Tort Coronita

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort Coronita

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua;
  • - 7 linguri zahar;
  • - 7 linguri faina;
  • - 2 linguri apa clocotita;
  • - 60 gr ciocolata amaruie rasa;
  • - 2 linguri ulei;
  • - 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • - 1 plic budinca vanilie;
  • - 600 ml frisca lichida sau smantana 32% grasime;
  • - 150 gr zahar;
  • - 2 linguri cu varf de unt;
  • - 350 ml lapte;
  • - 20 gr gelatina (2 plicuri);
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de visine:
  • - 1 borcan mare de compot de visine;
  • - 2 linguri rase de zahar pudra;
  • - 1 lingura zeama de lamaie;
  • - 5 g gelatina(1/2 plic)
  • - 250 ml nectar de visine
  • Sirop:
  • - 1 cana zeama de la compotul de visine;
  • - 3 linguri visinata
  • Glazura: jeleu + frisca pentru ornat:
  • - 250 ml lichid(nectar+zeama de compot);
  • - 1 plic gelatina;
  • - 400 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu putina sare si 4 linguri de zahar adaugate pe rand. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de zahar, uleiul, apa. Se incorporeaza galbenusurile in albusul spuma amestecand usor de jos in sus. Se adauga ciocolata rasa si faina amestecata cu praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30-35 minute.

Pentru a prepara crema se pune la fiert 300 ml lapte cu zaharul si putina sare. Se dizolva budinca in 50 ml lapte si se incorporeaza in laptele clocotit. Se lasa pe foc, se amesteca pana se ingroasa budinca, se da deoparte si se pune gelatina preparata asa cum se specifica pe plic. Se adauga si untul, zaharul vanilat, se acopera cu o folie transparenta si se da la rece. Se bate frisca intr-un vas rece. Se incorporeaza crema de vanilie in frisca amestecand usor de jos in sus.

Pentru a prepara siropul se amesteca zeama de la compot cu visinata.

Crema de visine se face punand nectarul la fiert cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita ca mai sus si visinile bine scurse.

Pentru a prepara jeleul se amesteca 250 ml lichid cu gelatina topita, se unge o tava cu putin ulei, se intinde jeleul in tava si se da la rece. Cu ajutorul unor sabloane pentru prajituri se decupeaza stelute, inimioare, etc.

Asamblarea tortului:

Blatul se taie in 3 parti, se aseaza primul blat pe o farfurie, se insiropeaza, se intinde 1/3 din crema de vanilie, cu ajutorul unei lingurite se aseaza 1/2 din crema de visine sub forma de gramajoare. Se repeta procedura pana se termina blaturile si cremele, avand grija sa asezam deasupra ultima treime din crema de vanilie.

Ornarea:

Se bate 400 ml de frisca lichida si se orneaza tortul pe margini iar apoi se aseaza deasupra formele de jeleu sub forma unei coronite iar pe margini se aseaza stelute. Se lasa tortul la rece 1 ora.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor