autor:

Priveste si gateste!

» » Torturi

Tort Coronita

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2014

Ingrediente
Blat:, - 6 oua, - 7 linguri zahar, - 7 linguri faina, - 2 linguri apa clocotita, - 60 gr ciocolata amaruie rasa, - 2 linguri ulei, - 1/2 plic praf de copt, , Crema:, - 1 plic budinca vanilie, - 600 ml frisca lichida sau smantana 32% grasime, - 150 gr zahar, - 2 linguri cu varf de unt, - 350 ml lapte, - 20 gr gelatina (2 plicuri), - 2 plicuri zahar vanilat, , Crema de visine:, - 1 borcan mare de compot de visine, - 2 linguri rase de zahar pudra, - 1 lingura zeama de lamaie, - 5 g gelatina(1/2 plic), - 250 ml nectar de visine, , Sirop:, - 1 cana zeama de la compotul de visine, - 3 linguri visinata, , Glazura: jeleu + frisca pentru ornat:, - 250 ml lichid(nectar+zeama de compot), - 1 plic gelatina, - 400 ml frisca lichida

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu putina sare si 4 linguri de zahar adaugate pe rand. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de zahar, uleiul, apa. Se incorporeaza galbenusurile in albusul spuma amestecand usor de jos in sus. Se adauga ciocolata rasa si faina amestecata cu praful de copt.



Se toarna aluatul intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30-35 minute.



Pentru a prepara crema se pune la fiert 300 ml lapte cu zaharul si putina sare. Se dizolva budinca in 50 ml lapte si se incorporeaza in laptele clocotit. Se lasa pe foc, se amesteca pana se ingroasa budinca, se da deoparte si se pune gelatina preparata asa cum se specifica pe plic. Se adauga si untul, zaharul vanilat, se acopera cu o folie transparenta si se da la rece. Se bate frisca intr-un vas rece. Se incorporeaza crema de vanilie in frisca amestecand usor de jos in sus.



Pentru a prepara siropul se amesteca zeama de la compot cu visinata.



Crema de visine se face punand nectarul la fiert cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita ca mai sus si visinile bine scurse.



Pentru a prepara jeleul se amesteca 250 ml lichid cu gelatina topita, se unge o tava cu putin ulei, se intinde jeleul in tava si se da la rece. Cu ajutorul unor sabloane pentru prajituri se decupeaza stelute, inimioare, etc.



Asamblarea tortului:



Blatul se taie in 3 parti, se aseaza primul blat pe o farfurie, se insiropeaza, se intinde 1/3 din crema de vanilie, cu ajutorul unei lingurite se aseaza 1/2 din crema de visine sub forma de gramajoare. Se repeta procedura pana se termina blaturile si cremele, avand grija sa asezam deasupra ultima treime din crema de vanilie.



Ornarea:



Se bate 400 ml de frisca lichida si se orneaza tortul pe margini iar apoi se aseaza deasupra formele de jeleu sub forma unei coronite iar pe margini se aseaza stelute. Se lasa tortul la rece 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Coronita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela Coliba , 02 septembrie 2014

    superrrrrrrrrrrrrr tort si foarte gustos!copiilor mei le place!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 7 linguri zahar
  • - 7 linguri faina
  • - 2 linguri apa clocotita
  • - 60 gr ciocolata amaruie rasa
  • - 2 linguri ulei
  • - 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • - 1 plic budinca vanilie
  • - 600 ml frisca lichida sau smantana 32% grasime
  • - 150 gr zahar
  • - 2 linguri cu varf de unt
  • - 350 ml lapte
  • - 20 gr gelatina (2 plicuri)
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de visine:
  • - 1 borcan mare de compot de visine
  • - 2 linguri rase de zahar pudra
  • - 1 lingura zeama de lamaie
  • - 5 g gelatina(1/2 plic)
  • - 250 ml nectar de visine
  • Sirop:
  • - 1 cana zeama de la compotul de visine
  • - 3 linguri visinata
  • Glazura: jeleu + frisca pentru ornat:
  • - 250 ml lichid(nectar+zeama de compot)
  • - 1 plic gelatina
  • - 400 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Minitort tiramisu