Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se topeste zaharul si se face maroniu in max 10 min. Apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei si-l lasam sa se raceasca. Cand se raceste zaharul din oala ne ocupam de crema. Dupa ce-am tapetat oala punem intr-un castron litrul de lapte, zaharul vanilat si ouale intregi si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa) apoi in alt castron pregatim compozitia de blat astfel: punem cele 5 oua intregi, cana de faina si cana de zahar si mixam. Pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars prima compozitie de lapte apoi peste ea turnam in continuare a doua compozitie,cea pentru blat si bagam cratita la cuptorul bine incins pt 1 ora. Dupa o ora este gata. Compozitia se va misca ca o piftie in momentul cand se balangane cratita dar asa trebuie sa fie. Se rastoarna cu gura in jos pe un platou intins si se baga la frigider dupa ce s-a racorit. A doua zi se scoate cratita frumos iar blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt si deasupra crema.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii