Tort crema de zahar ars

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort crema de zahar ars

Ingrediente

  • pt crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 150 gr. Zahar
  • zahar vanilat
  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • coaja de portocale

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se topeste zaharul si se face maroniu in max 10 min. Apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei si-l lasam sa se raceasca. Cand se raceste zaharul din oala ne ocupam de crema. Dupa ce-am tapetat oala punem intr-un castron litrul de lapte, zaharul vanilat si ouale intregi si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa) apoi in alt castron pregatim compozitia de blat astfel: punem cele 5 oua intregi, cana de faina si cana de zahar si mixam. Pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars prima compozitie de lapte apoi peste ea turnam in continuare a doua compozitie,cea pentru blat si bagam cratita la cuptorul bine incins pt 1 ora. Dupa o ora este gata. Compozitia se va misca ca o piftie in momentul cand se balangane cratita dar asa trebuie sa fie. Se rastoarna cu gura in jos pe un platou intins si se baga la frigider dupa ce s-a racorit. A doua zi se scoate cratita frumos iar blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt si deasupra crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise