autor:

valentina ionita

» » Torturi

Tort crema de zahar ars

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
Pentru crema de zahar ars, 1 l lapte, 8 oua, 1 pliculet zahar vanilat, esenta rom, 8 linguri zahar, Pentru zaharul ars 10 linguri zahar, Pentru blat, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, mirodenii

Dificultate: Medie Timp: 45 min

44 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile frecate bine cu zaharul se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema.Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile.
Intr-o cratita se pun 10 linguri de zahar si se lasa la foc mic pt a se topi si carameliza.Trebuie sa aveti grija sa nu se arda.Din cand in cand miscati cratita si incercati sa aduceti zaharul topit sip e peretii cratitei. Cand zaharul este topit si peretii cratitei sunt acoperiti cu zahar topit atunci turnati incet compozitia si introduceti cratita in cuptorul preincalzit.
Cand este pe jumatate coapta adaugati deasupra compozitia de blat si anume:
galbenusurile se bat bine cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga mirodeniile si se incorporeaza faina.
Cand se coace tortul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se pune deasupra un platou mai mare decat cratita si se rastoarna tortul.Se poate servi simplu sau ornat cu frisca, fructe de sezon ,topping de ciocolata sau de fructe .
Este un tort care se preteaza chiar pentru ocazii mai speciale.
Incercati si va fi o incantare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150

44 voturi    16 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2012

    Super !!! Il voi incerca si eu. Acum il salvez si iti multumesc !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Ma bucur ca ti-a placut Mirey...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Am facut si eu reteta aceasta si a iesit minunat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Este tare gustos Elena...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Trebuie sa fie foarte gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Multumesc mult...Este tare gustos si astept sa-mi spui cum ti-a iesit...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Minunat! Caut de mult aceasta reteta! MULTUMESC!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Te asigur ca o sa-ti placa foarte mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Chiar am sa-l incerc.Este usor si cred ca va iesi bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

44 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de zahar ars
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta rom
  • 8 linguri zahar
  • Pentru zaharul ars 10 linguri zahar
  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • mirodenii

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Floare de colt (Chef de cuisine)

Super !!! Il voi incerca si eu. Acum il salvez si iti multumesc !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Cu Crema De Ciocolata Alba