Tort crema de zahar ars

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort crema de zahar ars

Ingrediente

  • Pentru crema de zahar ars
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta rom
  • 8 linguri zahar
  • Pentru zaharul ars 10 linguri zahar
  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • mirodenii

Mod de preparare

Galbenusurile frecate bine cu zaharul se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema.Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile.

Intr-o cratita se pun 10 linguri de zahar si se lasa la foc mic pt a se topi si carameliza.Trebuie sa aveti grija sa nu se arda.Din cand in cand miscati cratita si incercati sa aduceti zaharul topit sip e peretii cratitei. Cand zaharul este topit si peretii cratitei sunt acoperiti cu zahar topit atunci turnati incet compozitia si introduceti cratita in cuptorul preincalzit.

Cand este pe jumatate coapta adaugati deasupra compozitia de blat si anume:

galbenusurile se bat bine cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga mirodeniile si se incorporeaza faina.

Cand se coace tortul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se pune deasupra un platou mai mare decat cratita si se rastoarna tortul.Se poate servi simplu sau ornat cu frisca, fructe de sezon ,topping de ciocolata sau de fructe .

Este un tort care se preteaza chiar pentru ocazii mai speciale.

Incercati si va fi o incantare .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise