Ingrediente
1 kg 250 g mere taiate cubulete, presarate cu zeama de lamaie, scortisoara si zahar,, doua budinci de vanilie,, 4 linguri de zahar,, 750 ml suc acidulat - eu am folosit fanta de portocale, puteti pune ce suc doriti, de lamaie, de mere, sprite, 1 ceasca ulei,, 2 cesti zahar,, 2 cesti apa rece,, 3 linguri otet,, 6 linguri cacao,, 3 cesti faina (mie mi-au intrat 3,5 cani),, 1 plic praf de copt,, esenta de vanilie,, 2 lingurite bicarbonat (eu am pus doar una),, un praf de sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Budinca, racorita timp de 15 minute, am amestecat-o cu merele. Am uns o forma de copt cu margarina, am captusit-o cu pesmet si am turnat compozitia cu mere. Am nivelat si am introdus forma in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 30 de minute.
Intre timp am batut bine zaharul cu uleiul si sarea apoi si cu apa, vanilia, bicarbonatul stins cu otet. Am pus mai apoi si faina cernuta cu praful de copt si cacaua si am mixat bine, pentru incorporare. Compozitia rezultata e destul de fluida. Am scos forma din cuptor, am turnat deasupra compozitia de blat si am copt tortul la 180 de grade, cca 40 de minute. Pentru siguranta faceti testul scobitorii.
A doua zi l-am rasturnat pe un platou. Eu l-am si insiropat putin, cu suc de ananas, inainte de a-l rasturna. L-am ornat cu frisca si un rest dintr-o glazura de ciocolata pe care am folosit-o la alt tort.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012
O minunatie dulce si racoroasa yumi,yumi, foarte bun !
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012
un tort de-a dreptul delicios
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012
trebuie sa fie un deliciu..