autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cremos cu mere și frișcă

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
1 kg 250 g mere taiate cubulete, presarate cu zeama de lamaie, scortisoara si zahar,, doua budinci de vanilie,, 4 linguri de zahar,, 750 ml suc acidulat - eu am folosit fanta de portocale, puteti pune ce suc doriti, de lamaie, de mere, sprite, 1 ceasca ulei,, 2 cesti zahar,, 2 cesti apa rece,, 3 linguri otet,, 6 linguri cacao,, 3 cesti faina (mie mi-au intrat 3,5 cani),, 1 plic praf de copt,, esenta de vanilie,, 2 lingurite bicarbonat (eu am pus doar una),, un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de lichid si apoi le-am pus la fiert; am lasat budinca pe foc, amestecand cu un tel in forma de para, pana a inceput sa se ingroase.

Budinca, racorita timp de 15 minute, am amestecat-o cu merele. Am uns o forma de copt cu margarina, am captusit-o cu pesmet si am turnat compozitia cu mere. Am nivelat si am introdus forma in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 30 de minute.



Intre timp am batut bine zaharul cu uleiul si sarea apoi si cu apa, vanilia, bicarbonatul stins cu otet. Am pus mai apoi si faina cernuta cu praful de copt si cacaua si am mixat bine, pentru incorporare. Compozitia rezultata e destul de fluida. Am scos forma din cuptor, am turnat deasupra compozitia de blat si am copt tortul la 180 de grade, cca 40 de minute. Pentru siguranta faceti testul scobitorii.



A doua zi l-am rasturnat pe un platou. Eu l-am si insiropat putin, cu suc de ananas, inainte de a-l rasturna. L-am ornat cu frisca si un rest dintr-o glazura de ciocolata pe care am folosit-o la alt tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cremos cu mere și frișcă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat de vara

Tort diplomat de vara

Am inmuiat gelatina in vreo 100 ml de lapte si am lasat sa stea pana am fiert crema (vreo juma de

30 voturi    16 comentarii
2h
Torturi
Tort cu două creme de ciocolată

Tort cu două creme de ciocolată

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe

12 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Sigur, Lenuta, te servesc cu placere!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Alexandrina, tare as vrea o felie, arata intr-un mare fel!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Multumesc frumos!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      O minunatie dulce si racoroasa yumi,yumi, foarte bun !

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      un tort de-a dreptul delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

      trebuie sa fie un deliciu..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg 250 g mere taiate cubulete
  • presarate cu zeama de lamaie
  • scortisoara si zahar,
  • doua budinci de vanilie,
  • 4 linguri de zahar,
  • 750 ml suc acidulat - eu am folosit fanta de portocale
  • puteti pune ce suc doriti
  • de lamaie
  • de mere
  • sprite
  • 1 ceasca ulei,
  • 2 cesti zahar,
  • 2 cesti apa rece,
  • 3 linguri otet,
  • 6 linguri cacao,
  • 3 cesti faina (mie mi-au intrat 3,5 cani),
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 2 lingurite bicarbonat (eu am pus doar una),
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Sigur, Lenuta, te servesc cu placere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort aniversar