autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blaturi, 4 albusuri de ou, 450 gr zahar pudra, semintele rase de la 2 pastai de vanilie, , Pentru crema, 4 plicuri pudding de vanilie, 1,2 litri lapte, 50 gr zahar, , Pentru décor, visine din compot, scurse bine, alune sarate, tocate mare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece.
Se incalzeste cuptorul la 130⁰C.Pentru blaturi, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul pudra treptat, batandu-le bine pana cand zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut o bezea lucioasa.Se adauga semintele de vanilie si se amesteca bine.
Se tapeteaza tavile cu foi de copt.Se imparte bezeaua in 4 parti.Din fiecare parte se face un cerc de aprox. 20-25 cm diametru, intinzand bezeaua cu o lingura.Se reduce temperatura cuptorului la 120 ⁰C si se dau blaturile la copt 1 ora, apoi se inchide cuptorul si se lasa blaturile sa se raceasca in cuptor.
Pentru asamblarea tortului, se aseaza cate un blat de bezea, un strat de crema de vanilie si se presara cateva visine.Tortul se va termina cu un blat de bezea apoi se presara cu cateva visine si alune tocate.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crocant cu crema de vanilie si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios fara coacere

Tort delicios fara coacere

Bati bine frisca cu mixerul si o pui la frigider. Albusurile le bati spuma tare, freci untul( la

15 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    eu prepar blaturile cu cacao si crema cu galbenusurile ramase Iese foarte bun!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Delicios!Felicitari!Tare priceputa mai esti...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Felicitari fata frumoasa si priceputa.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Interesant si foarte usor de facut, iar gustul : yam,yam... Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Si eu prepar tort de bezea si cu prima ocazie o sa incerc crema ta...Este un deliciu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Cu siguranta este delicios,merita incercat.Felicitari.

    • Fara foto

      Laura Dachman , 24 ianuarie 2010

      Da Sidy.Am copt cate 2 foi pe rand.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Trebuie sa fie tare bun....cu siguranta ca am sa-l fac ! Foile de bezea ( 4 )le-ai copt de doua ori ? Ca altfel cum sa incapa in cuptor ? trimite-mi te rog un PM !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Cred ca e foarte bun. Eu a tapeta tortul cu o crema deciocolata. Oare cum ar merge? Nu prea am curajul sa fac foi din bezea desi imi plac la nebunie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blaturi
  • 4 albusuri de ou
  • 450 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 2 pastai de vanilie
  • Pentru crema
  • 4 plicuri pudding de vanilie
  • 1,2 litri lapte
  • 50 gr zahar
  • Pentru décor
  • visine din compot
  • scurse bine
  • alune sarate
  • tocate mare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Delicios!Felicitari!Tare priceputa mai esti...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort cu iaurt de fructe