Se intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar, celelalte se ung cu un amestec din 50 g zahar, 50 g frisca, nuci. Foile se coc 15 min la 200 grade si apoi se taie cercuri. Un mar se taie felii, restul se rad. Se amesteca sucul de mere cu 3 linguri zahar, suc si coaja de portocala si scortisoara. Se oparesc feliile de mere 5 min. Se scot si se pun in aceeasi zeama merele rase. Acestea se fierb 5 min. La nevoie se pune amidon. Restul de frisca se bate cu intaritor si zahar vanilat. Se fierbe 2 minute gemul cu suc de portocale. Foile de tort se ung cu dulceata, compozitia de mere si 2/3 din frisca. Se suprapun si se aseaza capacul. Se aseaza restul de frisca si merele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii