autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu 2 creme

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2010

Ingrediente
Blat, 8albusuri, 230g zahar, 230g nuci macinate fin, 2 linguri cacao, 1 lingura faina, 1 lingurita rasa praf de copt, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, , Crema de ciocolata:, 5 galbenusuri, 1 ou intreg, 150g zahar, 250g unt, 100g ciocolata neagra, , Crema de vanilie:, 4 galbenusuri ou, 4 linguri amidon de porumb, 2 plicuri zahar vanilat, 700ml lapte, 6 linguri zahar, 500ml frisca lichida, 1 plic intaritor frisca, 1 plic gelatina fina, , Sirop:, 3-4 lingurite lichior Amaretto

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

20 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se incalzeste cuptorul la 180gC.Albuşurile de ou se bat spuma tare, adăugând încet zahărul,ca la bezea, apoi se adauga nucile,faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie pergament.Este bine sa aveti o forma detasabila.Timpul de coacere depinde de cuptorul fiecaruia. Verificaţi dupa 30-40 de minute.Este gata atunci când scobitoare iese curata.

Crema de ciocolata:
Se topeste mai intai ciocolata la bain-marie,apoi se amesteca in untul frecat spuma.Separat se bat galbenusurile plus oul intreg cu zaharul,pe foc mic,pana ce amestecul devine ca o crema groasa.Se lasa la rece,apoi se amesteca cate putin in untul cu ciocolata.Se baga crema la frigider pana o vom folosii.

Crema de vanilie:
Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul vanilat, zahărul, amidonul de porumb şi cu aproximativ 250ml lapte . Se fierbe restul de lapte, iar cand aproape a dat in fiert, se toarnă în fir subtire amestecul din oua şi se amestecă în mod constant până ce crema s-a ingrosat. Se lasa sa se răcească, apoi se adauga gelatina topita conform instructiunilor de pe pachet,iar la final se adauga treptat frisca.

Asamblare:
Se aseaza blatul intr-o forma cu peretii detasabili.Se pune blatul pe suport,apoi se stropeste cu putin lichior, se pune prima data crema de ciocolata,se intinde uniform,iar peste ea se aseaza crema de vanilie,se niveleaza frumos si se lasa la rece cateva ore,cel mai bin ear fi pana a doua zi.Se scoate apoi din forma se aseaza pe platou si se orneaza cu ciocolata si frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

Blatul Galbenusurile se amesteca cu zaharul, mirodeniile si sarea pana ce se topeste zaharul. Adaugam

11 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ruxandra Vataselu , 04 aprilie 2014

    La multi ani, iubitul meu!

  • Fara foto

    NICO , 11 iunie 2013

    Cred ca e super bun, vreau sa-l fac si eu. Unde se pune intaritorul de frisca? In frisca lichida, inainte de mixare?

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

    Foarte reusit tortul felicitari. Apropo Emadina spui ca-ti plac smochinele proapete,acum e sezonul sa faci dulceata de smochine este minunat si foarte aromat-si eu am asa o reteta.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Superb arata iar reteta e minunata. Banuiesc ca blatul din albusuri e asa pufos.... Am salvat reteta

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      un desert minunat. cum imi plac la nebunie smochinele si acum tocmai e sezonul lor o sa o incerc neaparat reteta asta pentru ca merita

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      Arata super felicitari!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Wow,ce bunatate aratoasa! Silvia,scrie-mi,te rog,cite grame are un plic de gelatina? Un mesaj sau mp(aici,pe forum,unde ti-e mai la indemina);poate aici,la comentarii,nu vad.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Extraordinar de tentanta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Mihaela are dreptate, chiar e pãcãtos de bun!!!felicitãri:)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      O bunatate.......arata super....*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Multumesc Mihaela.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      pacatos de bun!!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

20 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 8albusuri
  • 230g zahar
  • 230g nuci macinate fin
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 150g zahar
  • 250g unt
  • 100g ciocolata neagra
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri ou
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 500ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic gelatina fina
  • Sirop:
  • 3-4 lingurite lichior Amaretto

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

NICO

Cred ca e super bun, vreau sa-l fac si eu. Unde se pune intaritorul de frisca? In frisca lichida, inainte de mixare?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Melba cu piersici