Tort cu 3 feluri de crema.

Timp pregatire
215 minute
Complexitate
redusa
Tort cu 3 feluri de crema.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 20g unt
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crème:
  • 14 galbenusuri
  • 400g zahar
  • 1 litru lapte
  • 200g ciocolata neagra
  • 1 lingura ness
  • 3 plicuri vanilie
  • 2-3 linguri fructe confiate taiate cubulete-ce va place-
  • 7 plicuri gelatine pudra
  • 1 litru frisca lichida
  • 6 linguri amidon
  • Glazura de ciocolata:
  • 250g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida
  • 50g unt

Mod de preparare

Blat:

Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si untul pana se obtine o crema fina.Apoi adaugam faina si cacao,amestecam bine,iar la final albusurile batue spuma.Amestecam usor de jos in sus.Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort.Se coace la cuptorul incins la 180g.20 de minute.Faceti testul cu scobitoarea,daca este uscata,blatul este copt.

Crema:

Se pune mai intai gelatina la inmuiat in 300ml apa rece.700ml lapte se pune pe foc sa se infierbante,intre timp frecam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam amidonul si subtiem crema cu restul de lapte.Peste aceasta crema se toarna laptele fierbinte si punem totul la foc mic pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat,luam crema de pe foc,lasam putin sa se raceasca si adaugam gelatine,amestecam usor crema.In acest moment impartim crema in 3 parti egale.In prima crema adaugam vanilie si bucatele de fructe confiate, in cea de a doua punem nessul pudra si amestecam bine sa se dizolve,iar in cea de a 3 crema adaugam ciocolata topita la bain marie.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam frisca batuta,impartita egal in 3 parti.

Glazura:

Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.

Asamblare:

Luam forma rotunda cu peretii mai inalti si cu fundul detasabil,o imbracam in folie de plastic,asezam mai intai blatul,apoi turnam crema de ness,crema de vanilie,iar la final crema de ciocolata.Dam tortul la figider pentru 2-4 ore sa se intareasca,apoi il scoatem cu grija din forma si il asezam pe un platou si il imbracam in clazura de ciocolata si il ornam dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa
Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise