autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu 3 feluri de crema.

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 20g unt, 2 oua, 100g zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura faina, 1 plic zahar vanilat, Pentru crème:, 14 galbenusuri, 400g zahar, 1 litru lapte, 200g ciocolata neagra, 1 lingura ness, 3 plicuri vanilie, 2-3 linguri fructe confiate taiate cubulete-ce va place-, 7 plicuri gelatine pudra, 1 litru frisca lichida, 6 linguri amidon, Glazura de ciocolata:, 250g ciocolata neagra, 200ml frisca lichida, 50g unt

Dificultate: Redusa Timp: 3h 35 min

17 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si untul pana se obtine o crema fina.Apoi adaugam faina si cacao,amestecam bine,iar la final albusurile batue spuma.Amestecam usor de jos in sus.Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort.Se coace la cuptorul incins la 180g.20 de minute.Faceti testul cu scobitoarea,daca este uscata,blatul este copt.
Crema:
Se pune mai intai gelatina la inmuiat in 300ml apa rece.700ml lapte se pune pe foc sa se infierbante,intre timp frecam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam amidonul si subtiem crema cu restul de lapte.Peste aceasta crema se toarna laptele fierbinte si punem totul la foc mic pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat,luam crema de pe foc,lasam putin sa se raceasca si adaugam gelatine,amestecam usor crema.In acest moment impartim crema in 3 parti egale.In prima crema adaugam vanilie si bucatele de fructe confiate, in cea de a doua punem nessul pudra si amestecam bine sa se dizolve,iar in cea de a 3 crema adaugam ciocolata topita la bain marie.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam frisca batuta,impartita egal in 3 parti.
Glazura:
Intr-o craticioara se rupe ciocolata in bucati foarte mici,eventual o taiati cu cutitul. Se adauga frisca lichida, si se pune la foc mic pana se topeste ciocolata,amestecand mereu,sa nu o lasati sa fiarba.Cand s-a topit toata ciocolata se pune untul si se da la o parte de pe foc.Se omogenizeaza bine.Se toarna apoi peste tort.

Asamblare:
Luam forma rotunda cu peretii mai inalti si cu fundul detasabil,o imbracam in folie de plastic,asezam mai intai blatul,apoi turnam crema de ness,crema de vanilie,iar la final crema de ciocolata.Dam tortul la figider pentru 2-4 ore sa se intareasca,apoi il scoatem cu grija din forma si il asezam pe un platou si il imbracam in clazura de ciocolata si il ornam dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de crema." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Îndrãgostitilor

Tortul Îndrãgostitilor

Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :) 1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful

5 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Multa munca, rezultat pe masura.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Arata foarte bine! Cu 3 feluri de crema a fost delicios desigur.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Foarte frumos, tare bine a iesit!

    • Eugénia (Mihai ) DELAD

      Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Am votat ...5 stele! Am mai pus inca 10! Woow! Miam miam miam! Poti sa imi trimiti si mie o felie prin mail?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Cate arome se imbratiseaza aici ..... Silvye se vede ca ai facut tortul pentru cineva drag sufletului tau... Bravo !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Va multumesc,ma bucur ca va place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Mihai,multumesc mult.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Felicitari pentru munca depusa la acest tort! Am salvat reteta pentru-ca merita incercate. Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau mai mult de *****.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Arata grozav ! si ce as mai gusta si eu o feliuta....*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      ce bine arata...mie pofta:) yami yami..:)

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      Bun tareee !!! Vreau si eu o felie :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 35 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 20g unt
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crème:
  • 14 galbenusuri
  • 400g zahar
  • 1 litru lapte
  • 200g ciocolata neagra
  • 1 lingura ness
  • 3 plicuri vanilie
  • 2-3 linguri fructe confiate taiate cubulete-ce va place-
  • 7 plicuri gelatine pudra
  • 1 litru frisca lichida
  • 6 linguri amidon
  • Glazura de ciocolata:
  • 250g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mira (Chef de cuisine)

Multa munca, rezultat pe masura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort ,,Red Velvet"