autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu 3 feluri de inghetata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blatul de bezea avem nevoie de:, * 4 albusuri, * 200 g zahar, * sucul de la 1 lamaie, * Pentru inghetata avem nevoie de:, * 500 g mascarpone, * 750 ml frisca lichida, * 4 galbenusuri, * 150 g zahar, * 150 ml lapte, * 4 lingurite ness, * 4 linguri Nesquik, * esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus la cuptor la foc mic,cu usa cuptorului deschisa,timp de vreo 4 ore si jumatate.

Inghetata:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte,am omogenizat si am dat din nou pe foc,pana s-a ingrosat putin compozitia.Am lasat la racit.

Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone.Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.

Am impartit compozitia in trei parti egale.In una am pus ness-ul dizolvat cu putina apa,in cea de doua am pus Nesquik-ul si in ultima esenta de vanilie.

Am pus vasele la congelator,pana s-a intarit putin,cred ca in jur de-o ora.

In tava in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea.Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Inainte de servire,l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si o incercare nu tocmai reusita :)) de cosulet de ciocolata,umplut cu inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1.1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu prune si afine

Prajitura rasturnata cu prune si afine

Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte. Intr-o forma rotunda

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere!!!

Dificultate

Medie

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blatul de bezea avem nevoie de:
  • * 4 albusuri
  • * 200 g zahar
  • * sucul de la 1 lamaie
  • * Pentru inghetata avem nevoie de:
  • * 500 g mascarpone
  • * 750 ml frisca lichida
  • * 4 galbenusuri
  • * 150 g zahar
  • * 150 ml lapte
  • * 4 lingurite ness
  • * 4 linguri Nesquik
  • * esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari din toate punctele de vedere!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos