autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu afine si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Aluatul - 2 cesti de faina, , 125 g unt rece taiat bucatele, , 2 linguri zahar, , un galbenus, , 2-3 linguri apa rece., Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa), , 2 linguri zahar tos (fin), , un ou batut usor, , o lingurita esenta de vanilie, , 500 g afine, , 2 linguri dulceata acrisoara, , 2-3 lingurite zeama de lamaie, , inca un ou batut usor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged, care se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 de minute. Jumatate se intinde pe fundul si marginile unei forme, restul se taie fasii lungi care se ung cu al doilea ou batut.
Intr-un castron se amesteca bine branza cu zaharul, pana ce devine cremoasa, apoi se introduc ouale unul cate unul si esenta de vanilie.
Se intinde compozitia peste aluat, se pun deasupra afinele si peste ele se toarna cu lingura dulceata amestecata cu zeama de lamaie si incalzita putin. Peste tot se aseaza un grilaj din fasii de aluat (unse cu ou), unindu-se capetele cu marginile tortului.
Se baga la cuptorul incins (180 grade C) si se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute sa se raceasca (in forma) si se serveste cald sau rece (eventual cu inghetata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piscoturi

Tort cu piscoturi

Am lasat gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce

4 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Aluatul - 2 cesti de faina
  • 125 g unt rece taiat bucatele
  • 2 linguri zahar
  • un galbenus
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa)
  • 2 linguri zahar tos (fin)
  • un ou batut usor
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 500 g afine
  • 2 linguri dulceata acrisoara
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie
  • inca un ou batut usor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort "1 Martie"