autor:

» » Torturi

Tort cu afine si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Aluatul - 2 cesti de faina, , 125 g unt rece taiat bucatele, , 2 linguri zahar, , un galbenus, , 2-3 linguri apa rece., Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa), , 2 linguri zahar tos (fin), , un ou batut usor, , o lingurita esenta de vanilie, , 500 g afine, , 2 linguri dulceata acrisoara, , 2-3 lingurite zeama de lamaie, , inca un ou batut usor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged, care se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 de minute. Jumatate se intinde pe fundul si marginile unei forme, restul se taie fasii lungi care se ung cu al doilea ou batut.
Intr-un castron se amesteca bine branza cu zaharul, pana ce devine cremoasa, apoi se introduc ouale unul cate unul si esenta de vanilie.
Se intinde compozitia peste aluat, se pun deasupra afinele si peste ele se toarna cu lingura dulceata amestecata cu zeama de lamaie si incalzita putin. Peste tot se aseaza un grilaj din fasii de aluat (unse cu ou), unindu-se capetele cu marginile tortului.
Se baga la cuptorul incins (180 grade C) si se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute sa se raceasca (in forma) si se serveste cald sau rece (eventual cu inghetata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Aluatul - 2 cesti de faina
  • 125 g unt rece taiat bucatele
  • 2 linguri zahar
  • un galbenus
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa)
  • 2 linguri zahar tos (fin)
  • un ou batut usor
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 500 g afine
  • 2 linguri dulceata acrisoara
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie
  • inca un ou batut usor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura vivi