autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu afine si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Aluatul - 2 cesti de faina, , 125 g unt rece taiat bucatele, , 2 linguri zahar, , un galbenus, , 2-3 linguri apa rece., Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa), , 2 linguri zahar tos (fin), , un ou batut usor, , o lingurita esenta de vanilie, , 500 g afine, , 2 linguri dulceata acrisoara, , 2-3 lingurite zeama de lamaie, , inca un ou batut usor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged, care se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 de minute. Jumatate se intinde pe fundul si marginile unei forme, restul se taie fasii lungi care se ung cu al doilea ou batut.
Intr-un castron se amesteca bine branza cu zaharul, pana ce devine cremoasa, apoi se introduc ouale unul cate unul si esenta de vanilie.
Se intinde compozitia peste aluat, se pun deasupra afinele si peste ele se toarna cu lingura dulceata amestecata cu zeama de lamaie si incalzita putin. Peste tot se aseaza un grilaj din fasii de aluat (unse cu ou), unindu-se capetele cu marginile tortului.
Se baga la cuptorul incins (180 grade C) si se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute sa se raceasca (in forma) si se serveste cald sau rece (eventual cu inghetata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort pufos cu crema si dulceata de caise

Tort pufos cu crema si dulceata de caise

amestecam ouale intregi cu putina sare fina,adaugam zaharul,mixam totul bine,incorporam iaurtul,uleiul

8 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Aluatul - 2 cesti de faina
  • 125 g unt rece taiat bucatele
  • 2 linguri zahar
  • un galbenus
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa)
  • 2 linguri zahar tos (fin)
  • un ou batut usor
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 500 g afine
  • 2 linguri dulceata acrisoara
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie
  • inca un ou batut usor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu blat de capsuni