Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Aluatul - 2 cesti de faina, , 125 g unt rece taiat bucatele, , 2 linguri zahar, , un galbenus, , 2-3 linguri apa rece., Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa), , 2 linguri zahar tos (fin), , un ou batut usor, , o lingurita esenta de vanilie, , 500 g afine, , 2 linguri dulceata acrisoara, , 2-3 lingurite zeama de lamaie, , inca un ou batut usor
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
2 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca bine branza cu zaharul, pana ce devine cremoasa, apoi se introduc ouale unul cate unul si esenta de vanilie.
Se intinde compozitia peste aluat, se pun deasupra afinele si peste ele se toarna cu lingura dulceata amestecata cu zeama de lamaie si incalzita putin. Peste tot se aseaza un grilaj din fasii de aluat (unse cu ou), unindu-se capetele cu marginile tortului.
Se baga la cuptorul incins (180 grade C) si se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute sa se raceasca (in forma) si se serveste cald sau rece (eventual cu inghetata).