Se bat 6 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga uleiul, galbenusurile, faina si praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pun si alunele macinate. Se unge tava cu ulei si se pune compozitia in ea. Se da tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade.
Crema:
Se pune laptele intr-un bol, se adauga crema de vanilie si zaharul si se bate cu mixerul pana se obtine o crema. Adaugi bucatele de portocale sau banane.
Sirop:
Intr-o craticioara, pui apa, o lingurita de miere, sucul de lamaie si portocale si o esenta de vanilie si lasi pe foc pana se ingroasa siropul.
Se taie blatul pe din doua, se pune crema. Siropul se toarna deasupra si se orneaza tortul cu frisca si alune.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii