Se bat 6 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga uleiul, galbenusurile, faina si praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pun si alunele macinate. Se unge tava cu ulei si se pune compozitia in ea. Se da tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade.
Crema:
Se pune laptele intr-un bol, se adauga crema de vanilie si zaharul si se bate cu mixerul pana se obtine o crema. Adaugi bucatele de portocale sau banane.
Sirop:
Intr-o craticioara, pui apa, o lingurita de miere, sucul de lamaie si portocale si o esenta de vanilie si lasi pe foc pana se ingroasa siropul.
Se taie blatul pe din doua, se pune crema. Siropul se toarna deasupra si se orneaza tortul cu frisca si alune.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii