Pt blat: Batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul,apoi faina amestecata cu fecola,cacao si praful de copt.
punem in tava unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor la 180 de grade,pt cca 40 min.
pt crema: punem gelatina pt cel putin 10 min la inmuiat in apa rece.
Batem cu mixerul mascarponele cu sucul de lamaie,smantana,zahar si la urma gelatina topita si racita.
Batem frisca.
Ananasul scurs si taiat bucati amestecam cu 200 g de frisca.Restul de frisca pastram pt decor.Amestecam cu grija cel 2 compozitii.taiem blatul in 2,punem prima foaie in tava cu inel,insiropam cu zeama de la compotul de ananas,turnam toata crema,punem a doua foaie,insiropam si lasam la rece cateva ore pana se intareste.
decoram cu frisca ramasa,ananas proaspat,fulgi de cocos tostate si bomboane raffaello,sau...dupa imaginatie si posibilitati!
e foarte racoritor!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii