autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

Tort cu ananas

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:4 oua, 4 lingurite apa calda, 150g zahar, 120g faina, 50g fecola, 50g cacao amara, 1 praf copt, crema:, 500g mascarpone,200g smanatana, sucul unei lamai,250g zahar,9 foi gelatina,400 ml frisca, 1 conserva mare de ananas, Pt decor:fulgi de cocos,ananas proaspat,bomboane raffaello

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pt blat: Batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul,apoi faina amestecata cu fecola,cacao si praful de copt.
punem in tava unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor la 180 de grade,pt cca 40 min.

pt crema: punem gelatina pt cel putin 10 min la inmuiat in apa rece.
Batem cu mixerul mascarponele cu sucul de lamaie,smantana,zahar si la urma gelatina topita si racita.
Batem frisca.
Ananasul scurs si taiat bucati amestecam cu 200 g de frisca.Restul de frisca pastram pt decor.Amestecam cu grija cel 2 compozitii.taiem blatul in 2,punem prima foaie in tava cu inel,insiropam cu zeama de la compotul de ananas,turnam toata crema,punem a doua foaie,insiropam si lasam la rece cateva ore pana se intareste.
decoram cu frisca ramasa,ananas proaspat,fulgi de cocos tostate si bomboane raffaello,sau...dupa imaginatie si posibilitati!
e foarte racoritor!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

Tort cu crema de ananas si nuca de cocos

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2011

    Foarte bun.....

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    fecola este amidon din cartofi:)Multumesc pt urari,la fel!!:)

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

    Foarte aratos dar am o intrebare: ce este fecola? Ai oricum 5*! An nou fericit!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Foarte bine prezentat reteta,felicitari.Arata foarte bine tortul si sunt sigura ca este un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Apetisant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 4 lingurite apa calda
  • 150g zahar
  • 120g faina
  • 50g fecola
  • 50g cacao amara
  • 1 praf copt
  • crema:
  • 500g mascarpone,200g smanatana
  • sucul unei lamai,250g zahar,9 foi gelatina,400 ml frisca
  • 1 conserva mare de ananas
  • Pt decor:fulgi de cocos,ananas proaspat,bomboane raffaello

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

Foarte bun.....

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu nuci si stafide