autor:

Florenta Dinu

» » Torturi

Tort cu ananas

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2011

Ingrediente
12 cana de grasime vegetala,o cana si jumatate de zahar,3 galbenusuri de ou,un ou ,12 lingurita esenta de vanilie,2 cani si jumatate de faina,1 lingurita de sare, lingurita praf de copt,12 lingurita bicarbonat,20 de linguri de lapte batut., Umplutura:12 cana de zahar,3 lingurite de amidon,12 lingurita de sare,o cutie de ananas(340g),o lingura de unt, lingurita suc de lamiie., Glazura alba pufoasa:o cana si jumatate de zahar,2 albusuri de ou,5 linguri de unt,un pic de sare de lamiie si o lingurita esenta de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se bate grasimea vegetala cu zaharul pina se obtine o crema usoara.Se adauga galbenusul si oul,pe rind ,amestecind bine dupa fiecare.Se adauga vanilia.Se combina faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea;se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut,amestecind bine dupa fiecare adaos.
Se toarna uniform intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace timp de 30-35 de min,sau pina cind o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.Se lasa sa se raceasca pe gratar.
Intr-o cratita se combina zaharul,amidonul si sare.Se scurge ananasul,pastrind siropul.Se adauga apa in sirop aproximativ jumatate de cana.Se toarna in cratita si se amesteca.Se da in clocot pe foc potrivit;se fierbe amestecind 2 minute,pina se ingroasa.Se ia de pe foc,se adauga untul si sucul de lamiie si dupa ce se raceste adaugam si bucatile de ananas.
Se da deoparte o treime din umplutura.Taiem blatul in doua si punem crema.Deasupra intindem restul de umplutura,iar pe marginea tortului intindem glazura.
Glazura:Intr-o cratita groasa mare pe foc mic sau in bain-marie,se combina zaharul,albusurile,apa si sarea de lamiie.Cu un mixer,se bate amestecul la viteza mica pe foc mic,pina cind glazura ajunge la 71 de grade,circa 8-10 min.Se toarna intr-un castron mare;se adauga vanilia.Se bate la viteza maxima pina cind se formeaza creste tari,circa 7 min.Se pastreaza la frigider.
Cui i se pare greu de facut glazura poate pune frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu branza si ananas

Tort cu branza si ananas

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi se pun galbenusurile.Se incorporeaza faina,amestecata

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Bolo de ananas (Tort de ananas)

Bolo de ananas (Tort de ananas)

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma, adaugam galbenusurile frecate si amestecam

25 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 12 cana de grasime vegetala,o cana si jumatate de zahar,3 galbenusuri de ou,un ou ,12 lingurita esenta de vanilie,2 cani si jumatate de faina,1 lingurita de sare, lingurita praf de copt,12 lingurita bicarbonat,20 de linguri de lapte batut.
  • Umplutura:12 cana de zahar,3 lingurite de amidon,12 lingurita de sare,o cutie de ananas(340g),o lingura de unt, lingurita suc de lamiie.
  • Glazura alba pufoasa:o cana si jumatate de zahar,2 albusuri de ou,5 linguri de unt,un pic de sare de lamiie si o lingurita esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat