autor:

carmen-m

» » Dulciuri diverse

Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Autor: carmen-m (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen-m (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Blat :, 6 oua, 180 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 100 g amidon alimentar, 4 lg cacao, 2 lgt praf de copt, , Crema :, 500 g mascarpone, 200 g smantana, sucul de la 1 lamaie, 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate), 200 ml frisca lichida, 1 conserva ananas (850 g), , Decor :, 200 ml frisca lichida, 50 g cocos, bomboane de cocos, ananas proaspat/capsuni/fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si amidonul alimentar.Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava dreptunghiulara (34*38cm) si dam la cuptor . facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt. Blatul racit il taiem in 3 parti.



Crema: hidratam gelatina in 100 ml suc de ananas (stors din compot), timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, deoarece isi pierde proprietatile.

Intr-un castron mixam mascarponele, smantana cu zaharul pudra, sucul de lamaie si smantana, incorporam cu grija gelatina topita.



Ananasul il taiem bucatele mici si il incorporam la frisca batuta spuma tare. Frisca cu ananasul taiat bucatele o amestecam cu crema de mascarpone.Intr-o forma de cozonac (15*31 cm) pe care o stropim cu putina apa rece si asezam o folie alimentara, asezam un blat de cacao insiropat cu suc din compotul de ananas, apoi jumatate din crema, alt blat de cacao insiropat, crema ramasa, iar deasupra ultimul blat de cacao insiropat si el.Dam la frigider pentru minim 4 ore, apoi rasturnam prajitura pe o tava si o decoram.



Decor: fulgii de cocos ii rumenim putin intr-o tigaie, pe foc mic.



Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, decoram cu cocosul rumenit. Deasupra asezam bomboane de cocos si bucatele proaspete de ananas/capsune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat :
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 4 lg cacao
  • 2 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • sucul de la 1 lamaie
  • 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 conserva ananas (850 g)
  • Decor :
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g cocos
  • bomboane de cocos
  • ananas proaspat/capsuni/fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de carmen-m
Tort Dobos ca-n copilarie

Tort Dobos ca-n copilarie

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pana devin cremoase.

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Prajitura de ciocolata cu migdale

Prajitura de ciocolata cu migdale

Se topeste untul cu ciocolata pe aburi,apoi se lasa sa se raceasca putin.Se bat ouale bine cu zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si visine