Ingrediente
Blat :, 6 oua, 180 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 100 g amidon alimentar, 4 lg cacao, 2 lgt praf de copt, , Crema :, 500 g mascarpone, 200 g smantana, sucul de la 1 lamaie, 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate), 200 ml frisca lichida, 1 conserva ananas (850 g), , Decor :, 200 ml frisca lichida, 50 g cocos, bomboane de cocos, ananas proaspat/capsuni/fulgi de cocos
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Crema: hidratam gelatina in 100 ml suc de ananas (stors din compot), timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, deoarece isi pierde proprietatile.
Intr-un castron mixam mascarponele, smantana cu zaharul pudra, sucul de lamaie si smantana, incorporam cu grija gelatina topita.
Ananasul il taiem bucatele mici si il incorporam la frisca batuta spuma tare. Frisca cu ananasul taiat bucatele o amestecam cu crema de mascarpone.Intr-o forma de cozonac (15*31 cm) pe care o stropim cu putina apa rece si asezam o folie alimentara, asezam un blat de cacao insiropat cu suc din compotul de ananas, apoi jumatate din crema, alt blat de cacao insiropat, crema ramasa, iar deasupra ultimul blat de cacao insiropat si el.Dam la frigider pentru minim 4 ore, apoi rasturnam prajitura pe o tava si o decoram.
Decor: fulgii de cocos ii rumenim putin intr-o tigaie, pe foc mic.
Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, decoram cu cocosul rumenit. Deasupra asezam bomboane de cocos si bucatele proaspete de ananas/capsune.