autor:

carmen-m

» » Dulciuri diverse

Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Autor: carmen-m (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen-m (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Blat :, 6 oua, 180 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 100 g amidon alimentar, 4 lg cacao, 2 lgt praf de copt, , Crema :, 500 g mascarpone, 200 g smantana, sucul de la 1 lamaie, 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate), 200 ml frisca lichida, 1 conserva ananas (850 g), , Decor :, 200 ml frisca lichida, 50 g cocos, bomboane de cocos, ananas proaspat/capsuni/fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si amidonul alimentar.Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava dreptunghiulara (34*38cm) si dam la cuptor . facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt. Blatul racit il taiem in 3 parti.



Crema: hidratam gelatina in 100 ml suc de ananas (stors din compot), timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, deoarece isi pierde proprietatile.

Intr-un castron mixam mascarponele, smantana cu zaharul pudra, sucul de lamaie si smantana, incorporam cu grija gelatina topita.



Ananasul il taiem bucatele mici si il incorporam la frisca batuta spuma tare. Frisca cu ananasul taiat bucatele o amestecam cu crema de mascarpone.Intr-o forma de cozonac (15*31 cm) pe care o stropim cu putina apa rece si asezam o folie alimentara, asezam un blat de cacao insiropat cu suc din compotul de ananas, apoi jumatate din crema, alt blat de cacao insiropat, crema ramasa, iar deasupra ultimul blat de cacao insiropat si el.Dam la frigider pentru minim 4 ore, apoi rasturnam prajitura pe o tava si o decoram.



Decor: fulgii de cocos ii rumenim putin intr-o tigaie, pe foc mic.



Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, decoram cu cocosul rumenit. Deasupra asezam bomboane de cocos si bucatele proaspete de ananas/capsune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata

Mod de preparare blat: Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocos

Fursecuri cu cocos

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat :
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 4 lg cacao
  • 2 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • sucul de la 1 lamaie
  • 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 conserva ananas (850 g)
  • Decor :
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g cocos
  • bomboane de cocos
  • ananas proaspat/capsuni/fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de carmen-m
Tort Dobos ca-n copilarie

Tort Dobos ca-n copilarie

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pana devin cremoase.

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri pentru copii
Prajitura de ciocolata cu migdale

Prajitura de ciocolata cu migdale

Se topeste untul cu ciocolata pe aburi,apoi se lasa sa se raceasca putin.Se bat ouale bine cu zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Turta dulce