autor:

zana b.

» » Torturi

Tort cu ananas si coacaze

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Blat:3 oua,50 ml rom,150g zahar,175g faina,1 lingurita rasa praf de copt,75g fulgi de cocos prajiti, Crema:250g coacaze rosii,10 foi de gelatina,400g frisca, suc de ananas,50ml rom,75g zahar, Ornat:100g ciocolata cu lapte, frisca,cateva felii de ananas proaspat,cativa ciorchini de coacaze rosii,50g fulgi mari de cocos prajiti

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat cu rom si zahar cca 3 minute,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos.
Compozitia se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt,se niveleaza si se coace la cuptor 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa la racit si apoi se taie blatul pe 2 nivele.

Gelatina se inmoaie in apa rece.Frisca se bate.Boabele de coacaze se scot cu furculita de pe ciorchini.Sucul de ananas se amesteca cu rom si zahar.
Gelatina se dizolva la foc moale si se inglobeaza in ea,treptat amestecul de suc de ananas si rom.Aceasta compozitie se adauga la frisca,amestecand continuu.In final se pun si coacazele.

Pe un platou de tort se asaza primul blat si se acopera cu 1/2 din cantitatea de crema.Deasupra se asaza al doilea blat ,se acopera cu restul de crema si se da la frigider 4 ore.

Ciocolata se toaca si se topeste in bain-marie;se asaza pe o placa de marmura tinuta in prealabil la congelator ,sub forma de ovale sau limbi,si se niveleaza.Se lasa sa se intareasca.
Frisca se bate. Se acopera tortul cu un strat subtire de frisca.
Se desprind cu grija limbile de ciocolata de pe marmura si se incrusteaza pe marginea tortului ,ca niste ziduri.Feliile de ananas se parlesc putin la un arzator cu gaz si se asaza decorativ pe tort.Se mai orneaza tortul cu boabe de coacaze si fulgi de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu M&M - reteta usoara si rapida

Tort de ciocolata cu M&M - reteta usoara si rapida

Se ia o cana, se umple pe jumatate cu apa rece, se pune putina esenta de rom (dupa gust), se adauga

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Chili Brownies

Chili Brownies

Se incinge cuptorul la 180° Se topesc impreuna in cuptorul cu microunde sau la bain-marie cele

3 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:3 oua,50 ml rom,150g zahar,175g faina,1 lingurita rasa praf de copt,75g fulgi de cocos prajiti
  • Crema:250g coacaze rosii,10 foi de gelatina,400g frisca, suc de ananas,50ml rom,75g zahar
  • Ornat:100g ciocolata cu lapte, frisca,cateva felii de ananas proaspat,cativa ciorchini de coacaze rosii,50g fulgi mari de cocos prajiti

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe