Ouale se bat cu rom si zahar cca 3 minute,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos.
Compozitia se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt,se niveleaza si se coace la cuptor 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa la racit si apoi se taie blatul pe 2 nivele.
Gelatina se inmoaie in apa rece.Frisca se bate.Boabele de coacaze se scot cu furculita de pe ciorchini.Sucul de ananas se amesteca cu rom si zahar.
Gelatina se dizolva la foc moale si se inglobeaza in ea,treptat amestecul de suc de ananas si rom.Aceasta compozitie se adauga la frisca,amestecand continuu.In final se pun si coacazele.
Pe un platou de tort se asaza primul blat si se acopera cu 1/2 din cantitatea de crema.Deasupra se asaza al doilea blat ,se acopera cu restul de crema si se da la frigider 4 ore.
Ciocolata se toaca si se topeste in bain-marie;se asaza pe o placa de marmura tinuta in prealabil la congelator ,sub forma de ovale sau limbi,si se niveleaza.Se lasa sa se intareasca.
Frisca se bate. Se acopera tortul cu un strat subtire de frisca.
Se desprind cu grija limbile de ciocolata de pe marmura si se incrusteaza pe marginea tortului ,ca niste ziduri.Feliile de ananas se parlesc putin la un arzator cu gaz si se asaza decorativ pe tort.Se mai orneaza tortul cu boabe de coacaze si fulgi de cocos.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii