autor:

zana b.

» » Torturi

Tort cu ananas si coacaze

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Blat:3 oua,50 ml rom,150g zahar,175g faina,1 lingurita rasa praf de copt,75g fulgi de cocos prajiti, Crema:250g coacaze rosii,10 foi de gelatina,400g frisca, suc de ananas,50ml rom,75g zahar, Ornat:100g ciocolata cu lapte, frisca,cateva felii de ananas proaspat,cativa ciorchini de coacaze rosii,50g fulgi mari de cocos prajiti

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat cu rom si zahar cca 3 minute,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos.
Compozitia se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt,se niveleaza si se coace la cuptor 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa la racit si apoi se taie blatul pe 2 nivele.

Gelatina se inmoaie in apa rece.Frisca se bate.Boabele de coacaze se scot cu furculita de pe ciorchini.Sucul de ananas se amesteca cu rom si zahar.
Gelatina se dizolva la foc moale si se inglobeaza in ea,treptat amestecul de suc de ananas si rom.Aceasta compozitie se adauga la frisca,amestecand continuu.In final se pun si coacazele.

Pe un platou de tort se asaza primul blat si se acopera cu 1/2 din cantitatea de crema.Deasupra se asaza al doilea blat ,se acopera cu restul de crema si se da la frigider 4 ore.

Ciocolata se toaca si se topeste in bain-marie;se asaza pe o placa de marmura tinuta in prealabil la congelator ,sub forma de ovale sau limbi,si se niveleaza.Se lasa sa se intareasca.
Frisca se bate. Se acopera tortul cu un strat subtire de frisca.
Se desprind cu grija limbile de ciocolata de pe marmura si se incrusteaza pe marginea tortului ,ca niste ziduri.Feliile de ananas se parlesc putin la un arzator cu gaz si se asaza decorativ pe tort.Se mai orneaza tortul cu boabe de coacaze si fulgi de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

3 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Chec cu mac

Chec cu mac

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec. Intr-un bol

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:3 oua,50 ml rom,150g zahar,175g faina,1 lingurita rasa praf de copt,75g fulgi de cocos prajiti
  • Crema:250g coacaze rosii,10 foi de gelatina,400g frisca, suc de ananas,50ml rom,75g zahar
  • Ornat:100g ciocolata cu lapte, frisca,cateva felii de ananas proaspat,cativa ciorchini de coacaze rosii,50g fulgi mari de cocos prajiti

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Torta de ciocolata cu biscuiti