Tort cu ananas si frisca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ananas si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • Pentru crema:
  • 1 cutie compot de ananas felii
  • 250 ml de smantana pentru frisca

Mod de preparare

Se separa ouale, se bat albusirile cu zaharul pina devine o spuma puternica dupa care se adauga galbenusutile si se bate in continuare, se coboara viteza mixerului si se adauga faina si uleiul.

Se toarna intr-o tava tapetata cu pergament si unsa cu putin ulei si se coace la 180 de grade, cuptorul incalzit dinainte aproape 30 de minute sau pina cind scobitoarea iese uscata.

Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se scoate ananasul din compot si sosul se pune intr-o craticioara pe foc si se lasa sa fiarba putin sa coboare din cantitate. Cu acest sos se insiropeaza blatul punem feliile de ananas pe blat si dupa aceia acoperim cu frisca, pe care o pregatim din smantana.

Frisca o asezam ca moturi ridicate una langa cealalta.

Lasam tortul cateva ore la rece dupa care se poate servi. Iese foarte gustos si racoros.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise