autor:

Anca Rm

» » Torturi

Tort cu aroma de trandafiri

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura ulei, Spuma de trandafir, 6 albusuri, 4 linguri zahar, 3 linguri dulceata de trandafir, Frisca, 200 ml frisca lichida, 2 linguri zahar, Extra :,  3 linguri zahar pentru caramelizat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu miscari de sus in jos.



Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort cu diametru de 20 cm pe care am pregatit-o in prealabil . Nivelam si punem tava in cuptorul incins cam 20-30 minute , pana trece testul.

Cand s-a copt il scoatem si il lasam la racit.



Spuma de trandafir:



Intr-o forma rotunda care are acelasi diametru cu forma in care am copt baltul (20 cm) caramelizam 3 linguri de zahar. Cand zaharul devine lichid si are culoare caramelului tapetam fundul si peretii vasului cu caramelul obtinut.

Albusurile le mixam spuma foarte tare cu putina sare intr-un vas , adaugam zaharul si mixam pana la dizolvare complete . Adaugam si dulceata de trandafiri ( se poate folosi si alte dulceata : piersici , caise, sau orice alta aroma doriti sa aiba )

Turnam compozitia de albusurile in forma tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptor pentru 20-30 minute .

Cand este coapta spuma oprim focul si mai lasam in cuptor cam 15 minute sa raceasca.



Vom pune blatul peste spuma si cu o miscare rapida, vom rasturna pe un platou totul .

Batem frisca tare , eu in jumate din frisca am adaugat o lingura de dulceata de trandafiri si am obtinut o culoare rozalie , iar cealalta jumate am lasat-o alba.

Ornam tortul si dam la rece pana cand se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort kinder

Tort kinder

crema alba: Punem frisca pe foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupra

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata neagra

Tort cu crema de ciocolata neagra

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de trandafir
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • Extra :
  •  3 linguri zahar pentru caramelizat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Raffaello pentru Valentine's Day