autor:

Anca Rm

» » Torturi

Tort cu aroma de trandafiri

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura ulei, Spuma de trandafir, 6 albusuri, 4 linguri zahar, 3 linguri dulceata de trandafir, Frisca, 200 ml frisca lichida, 2 linguri zahar, Extra :,  3 linguri zahar pentru caramelizat

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixeaza pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile, faina si uleiul si omogenizam cu miscari de sus in jos.



Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma de tort cu diametru de 20 cm pe care am pregatit-o in prealabil . Nivelam si punem tava in cuptorul incins cam 20-30 minute , pana trece testul.

Cand s-a copt il scoatem si il lasam la racit.



Spuma de trandafir:



Intr-o forma rotunda care are acelasi diametru cu forma in care am copt baltul (20 cm) caramelizam 3 linguri de zahar. Cand zaharul devine lichid si are culoare caramelului tapetam fundul si peretii vasului cu caramelul obtinut.

Albusurile le mixam spuma foarte tare cu putina sare intr-un vas , adaugam zaharul si mixam pana la dizolvare complete . Adaugam si dulceata de trandafiri ( se poate folosi si alte dulceata : piersici , caise, sau orice alta aroma doriti sa aiba )

Turnam compozitia de albusurile in forma tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptor pentru 20-30 minute .

Cand este coapta spuma oprim focul si mai lasam in cuptor cam 15 minute sa raceasca.



Vom pune blatul peste spuma si cu o miscare rapida, vom rasturna pe un platou totul .

Batem frisca tare , eu in jumate din frisca am adaugat o lingura de dulceata de trandafiri si am obtinut o culoare rozalie , iar cealalta jumate am lasat-o alba.

Ornam tortul si dam la rece pana cand se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi

"Canute" cu inimioare

Pregatim imprimeul: Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele

34 voturi    18 comentarii
3h
Torturi
Tort tiramisu cu capsune

Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale.

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de trandafir
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • Extra :
  •  3 linguri zahar pentru caramelizat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata