autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru 1 blat:, * 4 oua, * 2 linguri de ulei, * 4 linguri de zahar, * 4 linguri de faina, * 1 praf de sare, * 1 lingurita praf de copt, * 2 linguri cacao, * Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:, * 1 ciocolata amaruie, * 200ml frisca lichida, * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece, * Pentru mouse-ul de ciocolata alba:, * 1 ciocolata alba, * 200ml frisca lichida, * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece, * Pentru glazura:, * 1 ciocolata amaruie, * 50 g unt, * 50 ml frisca, * 1 lingura coniac/lichior/rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Blaturi:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.


Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.


Se fac 2 blaturi.

Mousse ciocolata amaruie:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Mousse ciocolata alba:

Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de cioco amaruie. ;)

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Stelute cu gem de caise

Stelute cu gem de caise

Se face rapid un aluat uniform din faina,zahar,coaja de portocala rasa,galbenusuri si unt.Se inveleste

12 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

    De care gelatina ai folosit :alimentara sau pentru tarte?Multumesc

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 05 martie 2012

    Gelatina granule, de la Dr Oetcher

  • iepuras_89

    iepuras_89 (Maestru bucatar) , 02 martie 2012

    imi poti spune si mie ce fel de gelatina ai folosit la mouss-ul de ciocolata, te rog?

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Multumesc tare mult fetelor! :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Un deliciu.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      sunt frumoase inimioarele de ciocolata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • * Pentru 1 blat:
  • * 4 oua
  • * 2 linguri de ulei
  • * 4 linguri de zahar
  • * 4 linguri de faina
  • * 1 praf de sare
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • * Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:
  • * 1 ciocolata amaruie
  • * 200ml frisca lichida
  • * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • * Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • * 1 ciocolata alba
  • * 200ml frisca lichida
  • * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • * Pentru glazura:
  • * 1 ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca
  • * 1 lingura coniac/lichior/rom

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

De care gelatina ai folosit :alimentara sau pentru tarte?Multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu visine