Ingrediente
* Pentru 1 blat:, * 4 oua, * 2 linguri de ulei, * 4 linguri de zahar, * 4 linguri de faina, * 1 praf de sare, * 1 lingurita praf de copt, * 2 linguri cacao, * Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:, * 1 ciocolata amaruie, * 200ml frisca lichida, * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece, * Pentru mouse-ul de ciocolata alba:, * 1 ciocolata alba, * 200ml frisca lichida, * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece, * Pentru glazura:, * 1 ciocolata amaruie, * 50 g unt, * 50 ml frisca, * 1 lingura coniac/lichior/rom
Dificultate: Medie | Timp: 2h
10 voturi
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.
Mousse ciocolata amaruie:
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.
Mousse ciocolata alba:
Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de cioco amaruie. ;)
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.
Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.
miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
Multumesc tare mult fetelor! :)
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010
Un deliciu.
lumi (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010
sunt frumoase inimioarele de ciocolata!