Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru 1 blat:
  • * 4 oua
  • * 2 linguri de ulei
  • * 4 linguri de zahar
  • * 4 linguri de faina
  • * 1 praf de sare
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • * Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:
  • * 1 ciocolata amaruie
  • * 200ml frisca lichida
  • * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • * Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • * 1 ciocolata alba
  • * 200ml frisca lichida
  • * 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • * Pentru glazura:
  • * 1 ciocolata amaruie
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca
  • * 1 lingura coniac/lichior/rom

Mod de preparare

Blaturi:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.

Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.

Se fac 2 blaturi.

Mousse ciocolata amaruie:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Mousse ciocolata alba:

Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de cioco amaruie. ;)

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise