autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu blat de ciocolata si piersici

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 1 blat de ciocolata., , Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker, 300gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 300 gr crema de iaurt, 300 gr branza de vaci dulce, 2 linguri de zeama de lamaie, crema de iaurt., , Pentru decor:, 2 borcane compot cu piersici (jumatati)., , Pentru insiropat blatul avem nevoie de:, 50 ml ness,, 150 ml sirop din compotul de piersici,, 50 ml Amaretto.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Crema de iaurt:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa. In aceasta crema am adaugat o piersica pasata (piure), ca sa dea un gust mai acrisor cremei. Punem blatul intr-o tava, insiropam feliile de blat pe rand, cu sirop facut din: 50 ml ness cu 3 linguri de zahar, 150 ml sirop din compot de piersici, 50 ml Amaretto. Peste fiecare blat se insiropeaza cu acest amestec de sirop, se pune crema de iaurt din abundenta, pana sus la ultimul blat. Peste crema de pe ultimul blat ornam tortul cu piersici din compot. Pentru ca sa se intareasca crema, dam la frigider tortul pana a doua zi. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua

9 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort ptr aniversare.

Tort ptr aniversare.

Intr-o cratita punem paharul cu zahar cacao si apa amestecam putin si punem pe foc mic pina fierbe

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Imi place acest tort.E usor de facut si cred ca e tare gustos!Felicitari!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Foarte bun tort!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Tare bine mai arata Imi lasa gura apa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Un deliciu...

    • Fara foto

      maria mihalache , 11 noiembrie 2009

      Un deliciu............

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Arata splendid.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 blat de ciocolata.
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 linguri de zeama de lamaie, crema de iaurt.
  • Pentru decor:
  • 2 borcane compot cu piersici (jumatati).
  • Pentru insiropat blatul avem nevoie de:
  • 50 ml ness,
  • 150 ml sirop din compotul de piersici,
  • 50 ml Amaretto.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

mirey (Chef de cuisine)

Imi place acest tort.E usor de facut si cred ca e tare gustos!Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort cu mousse de fructe de padure si pasta de zahar