autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu blat de ciocolata si piersici

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 1 blat de ciocolata., , Pentru crema:, 6 linguri zahar brun, 2 linguri zeama de lime, 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker, 300gr smantana Covalact 15% grasime, 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale), 300 gr crema de iaurt, 300 gr branza de vaci dulce, 2 linguri de zeama de lamaie, crema de iaurt., , Pentru decor:, 2 borcane compot cu piersici (jumatati)., , Pentru insiropat blatul avem nevoie de:, 50 ml ness,, 150 ml sirop din compotul de piersici,, 50 ml Amaretto.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Crema de iaurt:

Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa. In aceasta crema am adaugat o piersica pasata (piure), ca sa dea un gust mai acrisor cremei. Punem blatul intr-o tava, insiropam feliile de blat pe rand, cu sirop facut din: 50 ml ness cu 3 linguri de zahar, 150 ml sirop din compot de piersici, 50 ml Amaretto. Peste fiecare blat se insiropeaza cu acest amestec de sirop, se pune crema de iaurt din abundenta, pana sus la ultimul blat. Peste crema de pe ultimul blat ornam tortul cu piersici din compot. Pentru ca sa se intareasca crema, dam la frigider tortul pana a doua zi. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj. Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana

9 voturi    3 comentarii
24h
Torturi
Tort Om de Zapada

Tort Om de Zapada

Se prepara doua blaturi: primul din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei si 8 linguri faina si

4 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    monique , 08 septembrie 2019

    Dar daca pun frisca adevarata, are ceva? Si ce e aceea crema de iaurt? Plus ca e scrisa de doua ori.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Imi place acest tort.E usor de facut si cred ca e tare gustos!Felicitari!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Foarte bun tort!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Tare bine mai arata Imi lasa gura apa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Un deliciu...

    • Fara foto

      maria mihalache , 11 noiembrie 2009

      Un deliciu............

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Arata splendid.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 blat de ciocolata.
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale)
  • 300 gr crema de iaurt
  • 300 gr branza de vaci dulce
  • 2 linguri de zeama de lamaie, crema de iaurt.
  • Pentru decor:
  • 2 borcane compot cu piersici (jumatati).
  • Pentru insiropat blatul avem nevoie de:
  • 50 ml ness,
  • 150 ml sirop din compotul de piersici,
  • 50 ml Amaretto.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

monique

Dar daca pun frisca adevarata, are ceva? Si ce e aceea crema de iaurt? Plus ca e scrisa de doua ori.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si nuca Tort cu morcovi si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cutie cadou Tort cutie cadou

Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu fructe
Cookie Settings