autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Torturi

Tort cu blat de nuci macinate

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 decembrie 2014

Ingrediente
6 oua,, 2 linguri de faina de grau,, 8 linguri nuci macinate,, 6 plicuri zahar vanilat,, 1 lingura cacao,, 1 plic praf de copt,, 600 gr.smantana ,, 10 linguri de zahar,, 100 gr.alune fara sare,, 200 gr.capsuni,, 1 lingura de otet de mere ,, siropul de la un compot de ananas.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si punem la mixat albusurile cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat,mixam pana cand se fac spuma,apoi adaugam galbenusurile,faiana ,praful de copt stins cu otet ,4 linguri de nuca macinata si o lingura de cacao si mixam foarte bine apoi turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit deja ,lasam sa se coaca blatul la foc potrivit in jur de o ora.Verificam daca este copt introducand cutitul in blat.Scoatem tava de la cuptor si lasam se se raceasca ,dupa care taiem blatul in doua si punem o felie intr-o tava si o insiropam cu siropul de la un compot de ananas.



Intre timp pregatim frisca din smantana cu 4 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat.Se pune la mixat smantana cu zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza cateva minute pana se face frisca suficient de tare.



Impartim frisca in doua parti egale,in jumatate din frisca punem cele 4 linguri de nuca macinata ramase,mestecam bine si ungem prima foaie de blat,apoi punem cea de-a doua foaie de blat si insiropam foaia si adaugam restul de frisca ramasa,o intindem bine peste foaie si peste margini si ornam cu felii de capsuni foaia de blat si pe margini vom pune alune coapte .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de nuci macinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 2 linguri de faina de grau,
  • 8 linguri nuci macinate,
  • 6 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 plic praf de copt,
  • 600 gr.smantana ,
  • 10 linguri de zahar,
  • 100 gr.alune fara sare,
  • 200 gr.capsuni,
  • 1 lingura de otet de mere ,
  • siropul de la un compot de ananas.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

177 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat Mos Craciun