autor:

zana b.

» » Torturi

Tort cu blat de piscoturi

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
Blat:300g piscoturi,60 ml lichior de cafea, Crema:9 foi de gelatina,500g branza de vaci,100g zahar,500g iaurt,100g ciocolata amaruie, Ornat:10 piscoturi,50g ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Pe fundul unui platou de tort se asaza in straturi,jumatate din cantitatea de piscoturi.Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de lichior de cafea.

Gelatina se inmoaie in apa rece 5 minute.Se amesteca branza cu zahar si iaurt -se bate cu telul.Se rade 100g ciocolata amaruie bucatele mai mari.

Se dizolva gelatina la foc moale;se inglobeaza in ea 3 linguri din branza,apoi se adauga totul la restul de branza.Se adauga ciocolata rasa.Jumatate din crema aceasta se asaza peste blatul de piscoturi.Se acopera cu restul de piscoturi si se stropesc cu restul de lichior.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da la frigider tortul 2 ore ptr. a se intari.

Se scoate de la frigider si se sfarama 2 piscoturi deasupra.

Ciocolata -50g- se topeste,iar cele 10 piscoturi se taie jumatati,care se vor plonja cu capatul taiat in ciocolata.Se vor aseza pe suprafata tortului ca ornament.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Tarta Raffaello

Tarta Raffaello

Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie dupa care incorporam untul moale si amestecam

13 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:300g piscoturi,60 ml lichior de cafea
  • Crema:9 foi de gelatina,500g branza de vaci,100g zahar,500g iaurt,100g ciocolata amaruie
  • Ornat:10 piscoturi,50g ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort kinder