autor:

zana b.

» » Torturi

Tort cu blat de piscoturi

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2009

Ingrediente
Blat:300g piscoturi,60 ml lichior de cafea, Crema:9 foi de gelatina,500g branza de vaci,100g zahar,500g iaurt,100g ciocolata amaruie, Ornat:10 piscoturi,50g ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Pe fundul unui platou de tort se asaza in straturi,jumatate din cantitatea de piscoturi.Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de lichior de cafea.

Gelatina se inmoaie in apa rece 5 minute.Se amesteca branza cu zahar si iaurt -se bate cu telul.Se rade 100g ciocolata amaruie bucatele mai mari.

Se dizolva gelatina la foc moale;se inglobeaza in ea 3 linguri din branza,apoi se adauga totul la restul de branza.Se adauga ciocolata rasa.Jumatate din crema aceasta se asaza peste blatul de piscoturi.Se acopera cu restul de piscoturi si se stropesc cu restul de lichior.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da la frigider tortul 2 ore ptr. a se intari.

Se scoate de la frigider si se sfarama 2 piscoturi deasupra.

Ciocolata -50g- se topeste,iar cele 10 piscoturi se taie jumatati,care se vor plonja cu capatul taiat in ciocolata.Se vor aseza pe suprafata tortului ca ornament.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Budincile se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa la racit. Se inmoaie biscuitii in laptele

28 voturi    14 comentarii
1h
Torturi
Tort cu kiwi si visine din dulceata

Tort cu kiwi si visine din dulceata

Blatul: ouale se separa, se mixeaza albusul cu zaharul, se adauga galbenusul cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:300g piscoturi,60 ml lichior de cafea
  • Crema:9 foi de gelatina,500g branza de vaci,100g zahar,500g iaurt,100g ciocolata amaruie
  • Ornat:10 piscoturi,50g ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu mere
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania