autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu blat din albuș

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat: 9 albusuri., 9 linguri de zahar, , 9 linguri faina,, un praf de sare., , Pentru crema: 9 galbenusuri,, 5 linguri de zahar,, 4 linguri de faina,, 450 ml lapte,, 1 ciocolata Primola, cu 55% cacao,, 100 ml frisca/100 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Mai intai de toate am separat ouale. Foile le-am pregatit pe rand; Am batut bine albusul cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul (cate albusuri atatea linguri de zahar, atatea linguri de faina). In bezeaua obtinuta am incorporat usor faina cernuta. Compozitia am copt-o pe fundul formei de tort detasabile, cu diametrul de 26 cm. Am supravegheat foile, cand au inceput a se rumeni usor pe margini le-am scos din cuptor.

Pentru crema am mixat bine galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si cele 4 de faina; am incorporat si laptele si am pus amestecul pe foc, intr-o oala cu fund dublu; am amestecat mereu, cu lingura de lemn. Cand a inceput compozitia sa se ingroase am adaugat si ciocolata rupta bucati (puteti s-o dati pe razatoare). Am amestecat bine si cand s-a topit si ciocolata am luat oala de pe foc.
Am spumat untul si am adaugat lingura cu lingura crema cu ciocolata, folosind mixerul. Daca doriti inlocuiti untul cu frisca batuta.
Am montat tortul astfel: foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, putina frisca batuta, intinsa neuniform. Am picurat deasupra putina glazura, din aceea de la Dr. Oetker.
Am tinut tortul la frigider, cam ora, inainte de consum.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat din albuș" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Pentru torturile etajate se folosesc blaturi cu o consistenta dura,cel mai des intalnit fiind Madeira

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort Jessy 9 ani

Tort Jessy 9 ani

Pentru prima data facem compozitia pentru blat. Albusele batute spuma cu 12 linguri de zahar si 12

8 voturi    19 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2013

    Multumesc frumos!

  • Ana_Maria

    Ana_Maria (Maestru bucatar) , 02 septembrie 2013

    chiar acum ma apuc de ea o sa postez poze

  • Fara foto

    Adriana Isac , 02 septembrie 2013

    Usor de facut.O voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 9 albusuri.
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri faina,
  • un praf de sare.
  • Pentru crema: 9 galbenusuri,
  • 5 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 450 ml lapte,
  • 1 ciocolata Primola
  • cu 55% cacao,
  • 100 ml frisca/100 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Multumesc frumos!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Cetatea de ciocolata