Tort cu blat din albuș

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat din albuș

Ingrediente

  • Pentru blat: 9 albusuri.
  • 9 linguri de zahar,
  • 9 linguri faina,
  • un praf de sare.
  • Pentru crema: 9 galbenusuri,
  • 5 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 450 ml lapte,
  • 1 ciocolata Primola, cu 55% cacao,
  • 100 ml frisca/100 g unt.

Mod de preparare

Mai intai de toate am separat ouale. Foile le-am pregatit pe rand; Am batut bine albusul cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul (cate albusuri atatea linguri de zahar, atatea linguri de faina). In bezeaua obtinuta am incorporat usor faina cernuta. Compozitia am copt-o pe fundul formei de tort detasabile, cu diametrul de 26 cm. Am supravegheat foile, cand au inceput a se rumeni usor pe margini le-am scos din cuptor.

Pentru crema am mixat bine galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si cele 4 de faina; am incorporat si laptele si am pus amestecul pe foc, intr-o oala cu fund dublu; am amestecat mereu, cu lingura de lemn. Cand a inceput compozitia sa se ingroase am adaugat si ciocolata rupta bucati (puteti s-o dati pe razatoare). Am amestecat bine si cand s-a topit si ciocolata am luat oala de pe foc.

Am spumat untul si am adaugat lingura cu lingura crema cu ciocolata, folosind mixerul. Daca doriti inlocuiti untul cu frisca batuta.

Am montat tortul astfel: foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, putina frisca batuta, intinsa neuniform. Am picurat deasupra putina glazura, din aceea de la Dr. Oetker.

Am tinut tortul la frigider, cam ora, inainte de consum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise