autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si capsuni

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g biscuiti, , 125 g unt, , 25 g alune prajite (tocate marunt), , 600 g branza grasa de vaci, , 300 g iaurt, , 3 linguri zeama de lamaie, , 250 g capsuni mai mici, , 75 g zahar,, un pachet gelatina pentru tort (praf).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun biscuitii intr-o punga si se sfarama cu sucitorul cat mai marunt.
Se amesteca cu untul si se aseaza pe fundul unei forme de tort, captusita cu hartie cerata. Deasupra se presara 3/4 din alunele tocate.
Se amesteca bine (eventual cu mixerul) branza de vaci, iaurtul si zeama de lamaie.
Separat, se face un piure din 150 g de capsuni, se adauga zaharul si gelatina, se pune pe foc sa dea cateva clocote si pe urma se incorporeaza in crema de branza. Se pun deoparte cateva capsuni, iar celelalte se taie marunt si se introduc in crema.
Se toarna compozitia in forma (peste stratul de biscuiti cu unt), se baga la frigider si se lasa circa 3 ore. Se garniseste cu restul de capsuni si alune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortulet Kilimandjaro

Tortulet Kilimandjaro

Praful pentru blat se mixeaza bine de tot cu untul lasat la temperatura camerei si cu cele 3 oua

5 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g biscuiti
  • 125 g unt
  • 25 g alune prajite (tocate marunt)
  • 600 g branza grasa de vaci
  • 300 g iaurt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 250 g capsuni mai mici
  • 75 g zahar,
  • un pachet gelatina pentru tort (praf).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulete animate