autor:

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si frisca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, pentru blat - 6 oua, , 6 linguri zahar, , 6 linguri faina., Pentru umplutura: 250 g branza de vaci, , coaja rasa si, zeama de la 1 lamaie, , 200 g iaurt ecremat (gras), , 5 foi de gelatina alba, , 500 g frisca, , 125 g zahar tos, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160gr. si se lasa sa se raceasca. Umplutura - Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar. Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • pentru blat - 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  • Pentru umplutura: 250 g branza de vaci
  • coaja rasa si
  • zeama de la 1 lamaie
  • 200 g iaurt ecremat (gras)
  • 5 foi de gelatina alba
  • 500 g frisca
  • 125 g zahar tos
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu blat de ciocolata si piersici