autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si frisca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, pentru blat - 6 oua, , 6 linguri zahar, , 6 linguri faina., Pentru umplutura: 250 g branza de vaci, , coaja rasa si, zeama de la 1 lamaie, , 200 g iaurt ecremat (gras), , 5 foi de gelatina alba, , 500 g frisca, , 125 g zahar tos, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160gr. si se lasa sa se raceasca. Umplutura - Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar. Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu brânză și căpșuni

Tort cu brânză și căpșuni

Intai coacem blatul, pentru care mixam ouale, zaharul, esenta si sarea timp de 25 de minute si apoi

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • pentru blat - 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  • Pentru umplutura: 250 g branza de vaci
  • coaja rasa si
  • zeama de la 1 lamaie
  • 200 g iaurt ecremat (gras)
  • 5 foi de gelatina alba
  • 500 g frisca
  • 125 g zahar tos
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort fantezie