autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si frisca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, pentru blat - 6 oua, , 6 linguri zahar, , 6 linguri faina., Pentru umplutura: 250 g branza de vaci, , coaja rasa si, zeama de la 1 lamaie, , 200 g iaurt ecremat (gras), , 5 foi de gelatina alba, , 500 g frisca, , 125 g zahar tos, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160gr. si se lasa sa se raceasca. Umplutura - Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar. Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe

Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe

Dacă iubiți fructele și in mod special fructele de pădure, e imposibil să nu vă placă acest

6 voturi    9 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • pentru blat - 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  • Pentru umplutura: 250 g branza de vaci
  • coaja rasa si
  • zeama de la 1 lamaie
  • 200 g iaurt ecremat (gras)
  • 5 foi de gelatina alba
  • 500 g frisca
  • 125 g zahar tos
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata (de post)