autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si frisca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, pentru blat - 6 oua, , 6 linguri zahar, , 6 linguri faina., Pentru umplutura: 250 g branza de vaci, , coaja rasa si, zeama de la 1 lamaie, , 200 g iaurt ecremat (gras), , 5 foi de gelatina alba, , 500 g frisca, , 125 g zahar tos, , zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160gr. si se lasa sa se raceasca. Umplutura - Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar. Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Rafaela

Tort Rafaela

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

La multi ani si bine v-am regãsit! Acest tort a fost pe masa noastrã de Revelion, de aceea si

9 voturi    6 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • pentru blat - 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina.
  • Pentru umplutura: 250 g branza de vaci
  • coaja rasa si
  • zeama de la 1 lamaie
  • 200 g iaurt ecremat (gras)
  • 5 foi de gelatina alba
  • 500 g frisca
  • 125 g zahar tos
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini tort cu mousse de ciocolata