autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai., Pentru blat: 4 oua, , 100 g zahar, , 60 g faina, , 60 g amidon, , 20 g unt topit., Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa), , 120 g unt, , 120 g zahar, , 1 ou intreg, , 3 galbenusuri., Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar, , 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello)., Pentru glazura: 80 g zahar tos, , 30 g unt, , colorant (eventual).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Radeti coaja unei lamai si puneti-o deoparte pentru blat. Stoarceti-le, apoi, pe toate 3 (circa 15 cl de zeama) si pastrati o lingura pentru glazura. Preparati crema: Puneti pe foc 15 cl de zeama de lamaie cu untul taiat bucatele si cand s-a topit untul, adaugati zaharul, oul intreg si galbenusurile, lasati crema sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul, si puneti-o deoparte sa se raceasca. (Daca nu e neteda, folositi mixerul.) Incingeti cuptorul la 210°, tapetati tava de aragaz (45x30 cm) cu hartie pentru copt si preparati blatul: spargeti ouale, separati galbenusurile de albusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Adaugati faina si amidonul (cernute) si incorporati apoi untul topit, coaja rasa de lamaie si, la sfarsit, albusurile batute spuma (usor, ridicand compozitia cu spatula). Intindeti aluatul pe tava si dati-l 8-10 minute la cuptor. Cand s-a copt, scoateti blatul pe un stergar umed, indepartati hartia de copt, taiati-l in doua pe lat si puneti-l deoparte, acoperit cu un alt stergar umed. Cand crema de lamaie s-a racit, amestecati-o cu branza de vaci. Amestecati siropul de zahar cu lichiorul si imbibati cu el o jumatate de blat, peste care intindeti toata crema. Puneti peste ea cealalta jumatate de blat si imbibati-o cu siropul ramas. Pentru glazura: Topiti untul cu zeama de lamaie pusa deoparte, adaugati zaharul tos (eventual si colorantul), intindeti glazura peste tort si tineti-l 12 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata cu mere

Tort de ciocolata cu mere

si laptele,apoi faina amestecata cu cacao,coaja de portocala si praful de copt.Se toarna aluatul

24 voturi    4 comentarii
2h 35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai.
  • Pentru blat: 4 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • 20 g unt topit.
  • Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa)
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri.
  • Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar
  • 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello).
  • Pentru glazura: 80 g zahar tos
  • 30 g unt
  • colorant (eventual).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata