autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai., Pentru blat: 4 oua, , 100 g zahar, , 60 g faina, , 60 g amidon, , 20 g unt topit., Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa), , 120 g unt, , 120 g zahar, , 1 ou intreg, , 3 galbenusuri., Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar, , 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello)., Pentru glazura: 80 g zahar tos, , 30 g unt, , colorant (eventual).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Radeti coaja unei lamai si puneti-o deoparte pentru blat. Stoarceti-le, apoi, pe toate 3 (circa 15 cl de zeama) si pastrati o lingura pentru glazura. Preparati crema: Puneti pe foc 15 cl de zeama de lamaie cu untul taiat bucatele si cand s-a topit untul, adaugati zaharul, oul intreg si galbenusurile, lasati crema sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul, si puneti-o deoparte sa se raceasca. (Daca nu e neteda, folositi mixerul.) Incingeti cuptorul la 210°, tapetati tava de aragaz (45x30 cm) cu hartie pentru copt si preparati blatul: spargeti ouale, separati galbenusurile de albusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Adaugati faina si amidonul (cernute) si incorporati apoi untul topit, coaja rasa de lamaie si, la sfarsit, albusurile batute spuma (usor, ridicand compozitia cu spatula). Intindeti aluatul pe tava si dati-l 8-10 minute la cuptor. Cand s-a copt, scoateti blatul pe un stergar umed, indepartati hartia de copt, taiati-l in doua pe lat si puneti-l deoparte, acoperit cu un alt stergar umed. Cand crema de lamaie s-a racit, amestecati-o cu branza de vaci. Amestecati siropul de zahar cu lichiorul si imbibati cu el o jumatate de blat, peste care intindeti toata crema. Puneti peste ea cealalta jumatate de blat si imbibati-o cu siropul ramas. Pentru glazura: Topiti untul cu zeama de lamaie pusa deoparte, adaugati zaharul tos (eventual si colorantul), intindeti glazura peste tort si tineti-l 12 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE CAPSUNI

TORT DE CAPSUNI

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apa minerala pana se obtine o spuma, adaugam faina treptat,incorporam

38 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort cu nuci si ciocolata

Tort cu nuci si ciocolata

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Am gasit cateva stafide prin camara

13 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai.
  • Pentru blat: 4 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • 20 g unt topit.
  • Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa)
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri.
  • Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar
  • 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello).
  • Pentru glazura: 80 g zahar tos
  • 30 g unt
  • colorant (eventual).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort ciocolata