autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai., Pentru blat: 4 oua, , 100 g zahar, , 60 g faina, , 60 g amidon, , 20 g unt topit., Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa), , 120 g unt, , 120 g zahar, , 1 ou intreg, , 3 galbenusuri., Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar, , 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello)., Pentru glazura: 80 g zahar tos, , 30 g unt, , colorant (eventual).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Radeti coaja unei lamai si puneti-o deoparte pentru blat. Stoarceti-le, apoi, pe toate 3 (circa 15 cl de zeama) si pastrati o lingura pentru glazura. Preparati crema: Puneti pe foc 15 cl de zeama de lamaie cu untul taiat bucatele si cand s-a topit untul, adaugati zaharul, oul intreg si galbenusurile, lasati crema sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul, si puneti-o deoparte sa se raceasca. (Daca nu e neteda, folositi mixerul.) Incingeti cuptorul la 210°, tapetati tava de aragaz (45x30 cm) cu hartie pentru copt si preparati blatul: spargeti ouale, separati galbenusurile de albusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Adaugati faina si amidonul (cernute) si incorporati apoi untul topit, coaja rasa de lamaie si, la sfarsit, albusurile batute spuma (usor, ridicand compozitia cu spatula). Intindeti aluatul pe tava si dati-l 8-10 minute la cuptor. Cand s-a copt, scoateti blatul pe un stergar umed, indepartati hartia de copt, taiati-l in doua pe lat si puneti-l deoparte, acoperit cu un alt stergar umed. Cand crema de lamaie s-a racit, amestecati-o cu branza de vaci. Amestecati siropul de zahar cu lichiorul si imbibati cu el o jumatate de blat, peste care intindeti toata crema. Puneti peste ea cealalta jumatate de blat si imbibati-o cu siropul ramas. Pentru glazura: Topiti untul cu zeama de lamaie pusa deoparte, adaugati zaharul tos (eventual si colorantul), intindeti glazura peste tort si tineti-l 12 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe si frosting de cacao

Tort cu fructe si frosting de cacao

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc. 2. Separam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort Profiterol in ciocolata

Tort Profiterol in ciocolata

Blat: Ciocolata si untul se pun la topit impreuna si apoi se lasa sa se racoreasca bine. Faina,cacaua

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai.
  • Pentru blat: 4 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • 20 g unt topit.
  • Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa)
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri.
  • Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar
  • 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello).
  • Pentru glazura: 80 g zahar tos
  • 30 g unt
  • colorant (eventual).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata