autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai., Pentru blat: 4 oua, , 100 g zahar, , 60 g faina, , 60 g amidon, , 20 g unt topit., Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa), , 120 g unt, , 120 g zahar, , 1 ou intreg, , 3 galbenusuri., Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar, , 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello)., Pentru glazura: 80 g zahar tos, , 30 g unt, , colorant (eventual).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Radeti coaja unei lamai si puneti-o deoparte pentru blat. Stoarceti-le, apoi, pe toate 3 (circa 15 cl de zeama) si pastrati o lingura pentru glazura. Preparati crema: Puneti pe foc 15 cl de zeama de lamaie cu untul taiat bucatele si cand s-a topit untul, adaugati zaharul, oul intreg si galbenusurile, lasati crema sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul, si puneti-o deoparte sa se raceasca. (Daca nu e neteda, folositi mixerul.) Incingeti cuptorul la 210°, tapetati tava de aragaz (45x30 cm) cu hartie pentru copt si preparati blatul: spargeti ouale, separati galbenusurile de albusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Adaugati faina si amidonul (cernute) si incorporati apoi untul topit, coaja rasa de lamaie si, la sfarsit, albusurile batute spuma (usor, ridicand compozitia cu spatula). Intindeti aluatul pe tava si dati-l 8-10 minute la cuptor. Cand s-a copt, scoateti blatul pe un stergar umed, indepartati hartia de copt, taiati-l in doua pe lat si puneti-l deoparte, acoperit cu un alt stergar umed. Cand crema de lamaie s-a racit, amestecati-o cu branza de vaci. Amestecati siropul de zahar cu lichiorul si imbibati cu el o jumatate de blat, peste care intindeti toata crema. Puneti peste ea cealalta jumatate de blat si imbibati-o cu siropul ramas. Pentru glazura: Topiti untul cu zeama de lamaie pusa deoparte, adaugati zaharul tos (eventual si colorantul), intindeti glazura peste tort si tineti-l 12 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Rafaela

Tort Rafaela

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

La multi ani si bine v-am regãsit! Acest tort a fost pe masa noastrã de Revelion, de aceea si

9 voturi    6 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai.
  • Pentru blat: 4 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • 20 g unt topit.
  • Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa)
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri.
  • Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar
  • 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello).
  • Pentru glazura: 80 g zahar tos
  • 30 g unt
  • colorant (eventual).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu piersici