Tort cu branza de vaci si lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 3 lamai.
  • Pentru blat: 4 oua,
  • 100 g zahar,
  • 60 g faina,
  • 60 g amidon,
  • 20 g unt topit.
  • Pentru crema: 500 g branza de vaci (bine scursa),
  • 120 g unt,
  • 120 g zahar,
  • 1 ou intreg,
  • 3 galbenusuri.
  • Pentru sirop: 10 cl sirop de zahar,
  • 3 linguri lichior de lamaie (Limonnello).
  • Pentru glazura: 80 g zahar tos,
  • 30 g unt,
  • colorant (eventual).

Mod de preparare

Radeti coaja unei lamai si puneti-o deoparte pentru blat. Stoarceti-le, apoi, pe toate 3 (circa 15 cl de zeama) si pastrati o lingura pentru glazura. Preparati crema: Puneti pe foc 15 cl de zeama de lamaie cu untul taiat bucatele si cand s-a topit untul, adaugati zaharul, oul intreg si galbenusurile, lasati crema sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul, si puneti-o deoparte sa se raceasca. (Daca nu e neteda, folositi mixerul.) Incingeti cuptorul la 210°, tapetati tava de aragaz (45x30 cm) cu hartie pentru copt si preparati blatul: spargeti ouale, separati galbenusurile de albusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Adaugati faina si amidonul (cernute) si incorporati apoi untul topit, coaja rasa de lamaie si, la sfarsit, albusurile batute spuma (usor, ridicand compozitia cu spatula). Intindeti aluatul pe tava si dati-l 8-10 minute la cuptor. Cand s-a copt, scoateti blatul pe un stergar umed, indepartati hartia de copt, taiati-l in doua pe lat si puneti-l deoparte, acoperit cu un alt stergar umed. Cand crema de lamaie s-a racit, amestecati-o cu branza de vaci. Amestecati siropul de zahar cu lichiorul si imbibati cu el o jumatate de blat, peste care intindeti toata crema. Puneti peste ea cealalta jumatate de blat si imbibati-o cu siropul ramas. Pentru glazura: Topiti untul cu zeama de lamaie pusa deoparte, adaugati zaharul tos (eventual si colorantul), intindeti glazura peste tort si tineti-l 12 ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise