Tort cu branza de vaci si mure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat fraged
  • 125 g branza de vaci proaspata
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 ou batut usor
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 g mure
  • 2 linguri dulceata de afine
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • inca 1 ou usor batut.

Mod de preparare

Aluatul (pentru o forma cu diametrul de 23 cm) - 2 cani de faina se amesteca 3 minute cu varful degetelor cu 125 g unt rece, taiat bucatele si 2 linguri de zahar. Se adauga un galbenus de ou, apoi se framanta incet, adaugand 2-3 linguri de apa rece (daca e nevoie se mai adauga apa). Se inveleste in folie de plastic si se baga 30 de minute la frigider.Prajitura - 1. Se porneste cuptorul la 180°C. Se asterne o forma de budinca, cu jumatate din aluat. Aluatul ramas se taie in fasii subtiri si lungi. Se ung cu unul din ouale batute. 2. Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce compozitia devine usoara si ca o crema. Se pune in ea cel de-al doilea ou batut. Se adauga esenta de vanilie. 3.Crema de branza se intinde peste aluat si se acopera cu mure. Intr-un vas mic se pune dulceata de afine cu 2 linguri de apa si se lasa sa se infierbante pana devine subtire. Se toarna cu grija peste mure. Deasupra se aseaza fasiile de aluat in forma de grila. Marginile se preseaza de peretii vasului. Aluatul de prisos se taie. Se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute in forma sa se raceasca. Se serveste tortul cald sau rece, alaturi de inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise