autor:

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si mure

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
aluat fraged, 125 g branza de vaci proaspata, 2 linguri zahar praf, 1 ou batut usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 500 g mure, 2 linguri dulceata de afine, 2-3 linguri suc de lamaie, inca 1 ou usor batut.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul (pentru o forma cu diametrul de 23 cm) - 2 cani de faina se amesteca 3 minute cu varful degetelor cu 125 g unt rece, taiat bucatele si 2 linguri de zahar. Se adauga un galbenus de ou, apoi se framanta incet, adaugand 2-3 linguri de apa rece (daca e nevoie se mai adauga apa). Se inveleste in folie de plastic si se baga 30 de minute la frigider.Prajitura - 1. Se porneste cuptorul la 180°C. Se asterne o forma de budinca, cu jumatate din aluat. Aluatul ramas se taie in fasii subtiri si lungi. Se ung cu unul din ouale batute. 2. Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce compozitia devine usoara si ca o crema. Se pune in ea cel de-al doilea ou batut. Se adauga esenta de vanilie. 3.Crema de branza se intinde peste aluat si se acopera cu mure. Intr-un vas mic se pune dulceata de afine cu 2 linguri de apa si se lasa sa se infierbante pana devine subtire. Se toarna cu grija peste mure. Deasupra se aseaza fasiile de aluat in forma de grila. Marginile se preseaza de peretii vasului. Aluatul de prisos se taie. Se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute in forma sa se raceasca. Se serveste tortul cald sau rece, alaturi de inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • aluat fraged
  • 125 g branza de vaci proaspata
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 ou batut usor
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 g mure
  • 2 linguri dulceata de afine
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • inca 1 ou usor batut.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cafea si glazura de ciocolata Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura