autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu branza de vaci si mure

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
aluat fraged, 125 g branza de vaci proaspata, 2 linguri zahar praf, 1 ou batut usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 500 g mure, 2 linguri dulceata de afine, 2-3 linguri suc de lamaie, inca 1 ou usor batut.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul (pentru o forma cu diametrul de 23 cm) - 2 cani de faina se amesteca 3 minute cu varful degetelor cu 125 g unt rece, taiat bucatele si 2 linguri de zahar. Se adauga un galbenus de ou, apoi se framanta incet, adaugand 2-3 linguri de apa rece (daca e nevoie se mai adauga apa). Se inveleste in folie de plastic si se baga 30 de minute la frigider.Prajitura - 1. Se porneste cuptorul la 180°C. Se asterne o forma de budinca, cu jumatate din aluat. Aluatul ramas se taie in fasii subtiri si lungi. Se ung cu unul din ouale batute. 2. Se amesteca branza de vaci cu zaharul pana ce compozitia devine usoara si ca o crema. Se pune in ea cel de-al doilea ou batut. Se adauga esenta de vanilie. 3.Crema de branza se intinde peste aluat si se acopera cu mure. Intr-un vas mic se pune dulceata de afine cu 2 linguri de apa si se lasa sa se infierbante pana devine subtire. Se toarna cu grija peste mure. Deasupra se aseaza fasiile de aluat in forma de grila. Marginile se preseaza de peretii vasului. Aluatul de prisos se taie. Se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute in forma sa se raceasca. Se serveste tortul cald sau rece, alaturi de inghetata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza de vaci si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu kiwi si visine din dulceata

Tort cu kiwi si visine din dulceata

Blatul: ouale se separa, se mixeaza albusul cu zaharul, se adauga galbenusul cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu ciocolata si portocale

Tort cu ciocolata si portocale

Blatul : Eu am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • aluat fraged
  • 125 g branza de vaci proaspata
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 ou batut usor
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 g mure
  • 2 linguri dulceata de afine
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • inca 1 ou usor batut.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort aniversar