autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu brânză și căpșuni

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Ingrediente
Blat: 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 20 g cacao, un praf de sare, esenta de vanilie., Crema: 600 g branza de vaci, 500 g capsuni, 100-125 g zahar (sau cat il vreti de dulce), 200 ml smantana pentru frisca, 1 pliculet zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina., Pentru decor am folosit fructe si am improvizat un jeleu din 100 g zmeura si 100 g zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Intai coacem blatul, pentru care mixam ouale, zaharul, esenta si sarea timp de 25 de minute si apoi incorporam cu grija faina cernuta impreuna cu cacaua, cca 25 de minute la 180 de grade. Cat se racoreste blatul pe un gratar, ne apucam de crema. Punem gelatina intr-un vas, cu apa rece, cat s-o acopere. Capsunile, spalate, curatate le transformam in piure, cu ajutorul unui blender. Batem frisca. Mixam branza de vaci, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si piureul de capsuni. Incorporam si frisca.
Punem vasul cu gelatina hidratata la bain marie pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema. Asezam pe un platou blatul, il insiropam, punem in jurul sau inelul formei de copt detasabile si turnam crema, apoi o nivelam. Eu am turnat crema intr-un vas Jena, captusit cu folie de plastic, am nivelat am asezat blatul deasupra si l-am insiropat.
Dam la frigider cca 3 ore. Punem la fiert zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa scada siropul care se formeaza. Eu, ca sa fiu mai sigura, am pus in ultimul minut de fierbere jumatate de plic de Tort jelee rosu (Dr. Oetker). Ar fi trebuit sa scurg siropul, sa scap de samburii de la zmeura, dar nu am avut timp. Pacat. Am turnat jeleul caldut peste tortul scos din frigider. Am ornat cu capsuni, zmeura (asta a fost de la congelator...) si felii de piersica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu brânză și căpșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de iaurt

Tort cu crema de iaurt

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide

14 voturi    2 comentarii
45 min
Torturi
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Galbenusurile frecate bine cu zaharul se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza

44 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie.
  • Crema: 600 g branza de vaci
  • 500 g capsuni
  • 100-125 g zahar (sau cat il vreti de dulce)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina.
  • Pentru decor am folosit fructe si am improvizat un jeleu din 100 g zmeura si 100 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Blat de tort