Tort cu brânză și căpșuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu brânză și căpșuni

Ingrediente

  • Blat: 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 20 g cacao, un praf de sare, esenta de vanilie.
  • Crema: 600 g branza de vaci, 500 g capsuni, 100-125 g zahar (sau cat il vreti de dulce), 200 ml smantana pentru frisca, 1 pliculet zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina.
  • Pentru decor am folosit fructe si am improvizat un jeleu din 100 g zmeura si 100 g zahar.

Mod de preparare

Intai coacem blatul, pentru care mixam ouale, zaharul, esenta si sarea timp de 25 de minute si apoi incorporam cu grija faina cernuta impreuna cu cacaua, cca 25 de minute la 180 de grade. Cat se racoreste blatul pe un gratar, ne apucam de crema. Punem gelatina intr-un vas, cu apa rece, cat s-o acopere. Capsunile, spalate, curatate le transformam in piure, cu ajutorul unui blender. Batem frisca. Mixam branza de vaci, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si piureul de capsuni. Incorporam si frisca.

Punem vasul cu gelatina hidratata la bain marie pana se lichefiaza, apoi o incorporam in crema. Asezam pe un platou blatul, il insiropam, punem in jurul sau inelul formei de copt detasabile si turnam crema, apoi o nivelam. Eu am turnat crema intr-un vas Jena, captusit cu folie de plastic, am nivelat am asezat blatul deasupra si l-am insiropat.

Dam la frigider cca 3 ore. Punem la fiert zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa scada siropul care se formeaza. Eu, ca sa fiu mai sigura, am pus in ultimul minut de fierbere jumatate de plic de Tort jelee rosu (Dr. Oetker). Ar fi trebuit sa scurg siropul, sa scap de samburii de la zmeura, dar nu am avut timp. Pacat. Am turnat jeleul caldut peste tortul scos din frigider. Am ornat cu capsuni, zmeura (asta a fost de la congelator...) si felii de piersica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor