Tort cu brinza de vaci, biscuiti si fructe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 200 g biscuiti cu unt, 80 g unt topit
  • Stratul de brânza: 5 foi de gelatina, 400 g brânza de vaci,125g
  • smântâna groasa de patiserie, 41g. de zahar, zcama si coajarasadt
  • la o lamâie, 200 g frisca, 100 g piscoturi
  • Glazura: 350 mi sirop limpede de struguri, 5 foi de gelatina Ornare:
  • 100 g struguri albi, 2 caise (pot fi si din conserva)

Mod de preparare

Pentru blart sfarâmi biscuitii cu un sucitor si îi amesteci cu untul

lichid, apoi asezi amestecul pe fundul formei de tarta, presezi un

pic si dai 30 de minute la rece.

Cele 5 foi de gelatina le înmoi în apa rece. Amesteci bine brinza

cu smântâna pentru patiserie, zahar, zeama si coaja de lamâie.

3 linguri din masa de brânza le incalzesti într-un vas si desfaci gelatina

în ea, dupa care incorporezi în restul amestecului. Bati bine

frisca si o adaugi. 1/3 din amestccul de brânza cu gelatina asezi peste

blarul de biscuiti, nivelezi, peste stratul de brânza pui piscoturile

si apoi restul cremei de brânza. Dai tarta la frigider 2 ore.

Pentru glazura, înmoi gelatina în apa rece. Apoi o dizolvi la foc mic,

în 3-4 linguri de sirop de struguri. O amesteci cu restul de sirop si

o torni uniform peste tarta. Strugurii împreuna cu jumatatilede

caise, îi asezi decorativ pe tarta. O mai dai 3 ore la frigider.Înainte

de a o servi, scoti tarta din tava si o tai felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise