Tort cu brinza de vaci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 200 g biscuiti cu unt, 80 g unt topit
  • Stratul de brânza: 5 foi de gelatina, 400 g brânza de vaci,125g
  • smântâna groasa de patiserie, 41g. de zahar, zcama si coajarasadt
  • la o lamâie, 200 g frisca, 100 g piscoturi
  • Glazura: 350 mi sirop limpede de struguri, 5 foi de gelatina Ornare:
  • 100 g struguri albi, 2 caise (pot fi si din conserva)

Mod de preparare

Pentru blart sfarâmi biscuitii cu un sucitor si îi amesteci cu untul

lichid, apoi asezi amestecul pe fundul formei de tarta, presezi un

pic si dai 30 de minute la rece.

Cele 5 foi de gelatina le înmoi în apa rece. Amesteci bine brinza

cu smântâna pentru patiserie, zahar, zeama si coaja de lamâie.

3 linguri din masa de brânza le incalzesti într-un vas si desfaci gelatina

în ea, dupa care incorporezi în restul amestecului. Bati bine

frisca si o adaugi. 1/3 din amestccul de brânza cu gelatina asezi peste

blarul de biscuiti, nivelezi, peste stratul de brânza pui piscoturile

si apoi restul cremei de brânza. Dai tarta la frigider 2 ore.

Pentru glazura, înmoi gelatina în apa rece. Apoi o dizolvi la foc mic,

în 3-4 linguri de sirop de struguri. O amesteci cu restul de sirop si

o torni uniform peste tarta. Strugurii împreuna cu jumatatilede

caise, îi asezi decorativ pe tarta. O mai dai 3 ore la frigider.Înainte

de a o servi, scoti tarta din tava si o tai felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise