autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu brinza de vaci

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Blatul: 200 g biscuiti cu unt, 80 g unt topit, Stratul de brânza: 5 foi de gelatina, 400 g brânza de vaci,125g, smântâna groasa de patiserie, 41g. de zahar, zcama si coajarasadt, la o lamâie, 200 g frisca, 100 g piscoturi, Glazura: 350 mi sirop limpede de struguri, 5 foi de gelatina Ornare:, 100 g struguri albi, 2 caise (pot fi si din conserva)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blart sfarâmi biscuitii cu un sucitor si îi amesteci cu untul
lichid, apoi asezi amestecul pe fundul formei de tarta, presezi un
pic si dai 30 de minute la rece.
Cele 5 foi de gelatina le înmoi în apa rece. Amesteci bine brinza
cu smântâna pentru patiserie, zahar, zeama si coaja de lamâie.
3 linguri din masa de brânza le incalzesti într-un vas si desfaci gelatina
în ea, dupa care incorporezi în restul amestecului. Bati bine
frisca si o adaugi. 1/3 din amestccul de brânza cu gelatina asezi peste
blarul de biscuiti, nivelezi, peste stratul de brânza pui piscoturile
si apoi restul cremei de brânza. Dai tarta la frigider 2 ore.
Pentru glazura, înmoi gelatina în apa rece. Apoi o dizolvi la foc mic,
în 3-4 linguri de sirop de struguri. O amesteci cu restul de sirop si
o torni uniform peste tarta. Strugurii împreuna cu jumatatilede
caise, îi asezi decorativ pe tarta. O mai dai 3 ore la frigider.Înainte
de a o servi, scoti tarta din tava si o tai felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu ananas

Tort diplomat cu ananas

In primul rand pregatim o crema de vanilie, punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul

34 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Carrot Cake cu fructe uscate

Carrot Cake cu fructe uscate

Mixam uleiul, ouale intregi, zaharul si zaharul cu scortisoara pana cand totul devine cremos. Adaugam

2 voturi    6 comentarii
120h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 200 g biscuiti cu unt
  • 80 g unt topit
  • Stratul de brânza: 5 foi de gelatina
  • 400 g brânza de vaci,125g
  • smântâna groasa de patiserie
  • 41g. de zahar
  • zcama si coajarasadt
  • la o lamâie
  • 200 g frisca
  • 100 g piscoturi
  • Glazura: 350 mi sirop limpede de struguri
  • 5 foi de gelatina Ornare:
  • 100 g struguri albi
  • 2 caise (pot fi si din conserva)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cizma umpluta cu darurile mosului Nicolae