autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru blat, 1 + 1/2 cani faina alba, 1 +1/3 cani zahar (eu am folosit brut), 1/2 cana cacao, 5 gr praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 lingurita rasa sare, 2 oua, 1 cana cafea (eu am folosit un espresso), 1 cana iaurt, 1/3 cana ulei 1, seminte de vanilie, , pt crema de branza, 500 gr crema de branza, 3 oua, 150 gr unt, 150 gr zahar brut, seminte vanilie, , pentru sirop, 200 gr mure, 300 ml vin rosu dulce, 4 linguri zahar brut, 50 ml lichior visine, , pentru glazura, o tableta 200 gr cioco (continut ridicat de cacao), 3 linguri smantana, o canita mica lapte dulce, praline ciocolata, dulceata trandafiri pt ornat

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul.

Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Adaugam si semintele de vanilie.

Cafeaua fierbine o turnam peste compozitie, amestecand bine pana obtinem un aluat lichid.

Turnam compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor, sa se coaca blatul, cam 45 min.

Intre timp, pregatim blatul de branza. Ideal ar fi sa avem inca o forma de copt cu acelasi diametru. Daca nu, asteptam sa se coaca blatul si apoi curatam si folosim aceeasi forma de copt.

Intr-un castron, mixam untul cu zahar, adaugam crema de branza, ouale si semintele de vanilie. Turnam compozitia intr-o forma de copt si coacem cam 30 -40 min.

Pentru sirop

Punem la fiert murele, vinul, lichiorul de visine si zaharul si lasam la fiert, la foc mic, cam 20 min.

Dupa ce s-au copt si s-au racit blaturile, putem incepe montarea tortului.

Blatul de tort il taiem in doua straturi. Pe primul strat, punem cu lingura din sosul de vin si mure cat sa se insiropeze blatul. Urmeaza stratul de branza, restul de mure si cel de-al doilea strat de blat de tort insiropat cu restul de sos de vin. Blatul nu trebuie sa fie foarte insiropat.

Dam la rece si pregatim glazura de ciocolata.

Topim ciocolata cu smantana si adaugam laptele. Amestecam si lasam pe foc atat timp cat obtinem o compozitie cremoasa si destul de lichida.

Turnam glazura peste tort si nivelam tot tortul cu ajutorul unei spatule. Adaugam pralinele deasupra si dam la rece cam o jumatate de ora. Apoi turnam cateva "fire" de dulceata de trandafiri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de banane

Tort cu crema de banane

Blat : Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se

3 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Perla neagra 1

Perla neagra 1

Incepem cu coacerea blaturilor, care se vor raci pana terminam de preparat crema. In primul rand

17 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

    buna ziua! se poate folosi orice fel de crema de branza. Puteti, de asemenea, sa cumparati branza proaspata de vaci pe care sa o mixati foarte bine cu cateva linguri de smantana.

  • Fara foto

    Andreea , 28 octombrie 2013

    la ce fel de crema de branza va referiti?

  • Fara foto

    Mosneag Ela Andrei , 28 octombrie 2013

    vreau sa incerc

Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 1 + 1/2 cani faina alba
  • 1 +1/3 cani zahar (eu am folosit brut)
  • 1/2 cana cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 oua
  • 1 cana cafea (eu am folosit un espresso)
  • 1 cana iaurt
  • 1/3 cana ulei 1
  • seminte de vanilie
  • pt crema de branza
  • 500 gr crema de branza
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar brut
  • seminte vanilie
  • pentru sirop
  • 200 gr mure
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 4 linguri zahar brut
  • 50 ml lichior visine
  • pentru glazura
  • o tableta 200 gr cioco (continut ridicat de cacao)
  • 3 linguri smantana
  • o canita mica lapte dulce
  • praline ciocolata
  • dulceata trandafiri pt ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

buna ziua! se poate folosi orice fel de crema de branza. Puteti, de asemenea, sa cumparati branza proaspata de vaci pe care sa o mixati foarte bine cu cateva linguri de smantana.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac trandafir